Obavijesti

Sport

Komentari 51

Ono kad limena glazba nadigra igrače koji se bore za - Euro...

Ono kad limena glazba nadigra igrače koji se bore za - Euro...
1

SAMO KRAMARIĆ Hrvatska je pobijedila Moldaviju 1-0 u reviji promašaja, utakmici koju nećemo pamtiti. Kramariću je gol za konačnih 1-0 u 9. minuti bio četvrti u dresu reprezentacije, u deset nastupa

VIDEO

U utakmici protiv Moldavije, reprezentacije za koju su igrali svi državljani mlađi od 40 godina, publiku je budnom morala održavati limena glazba.

U 28. minuti, kad je već publika bila opasno pri snu, “limenjaci” su uzeli stvar u svoje ruke i donekle razbudili prisutne. Hrvatska je istrčala kao na susret koji mora odraditi, dok su Moldavci, oni malo mlađi, shvatili to kao priliku da dobiju autograme od hrvatskih zvijezda. U cijeloj toj igri najviše je profitirao Andrej Kramarić, koji je pokazao da mu je mjesto u Francuskoj.

Pokušao je Ante Čačić u drugom dijelu razbuditi publiku izmjenama, no to mu nije pošlo za rukom. Stvar je spasila, a tko drugi, nego limena glazba. Bila je to, ruku na srce, nepotrebna utakmica, nakon koje Čačić nije saznao ništa što nije znao pola sata uoči početka. Dvadeset minuta prije kraja Duje Čop izašao je sam na golmana i pogodio stativu. Jedan centimetar ga je dijelo od gola, a upravo ta stativa bi ga mogla na kraju koštati odlaska na Euro.

- Da sam zabio, već bi mi vi štampali kartu za avion. Nisam, ali što sad... - govorio je Duje Čop dok je pokraj njega prolazio Andrej Kramarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je svoju priliku iskoristio i praktički osigurao mjesto među 23 putnika na letu za Francusku.

- Moldavci su tukli kao da se igra nekakvo finale. Malo su preozbiljno ovo shvatili, udarali su gdje su stigli, a na kraju sam i ja dobio ‘po tamburi’ - rekao je strijelac jedinoga gola na utakmici, koji je šepajući napustio stadion u Koprivnici.

Samo u Koprivnici

Prema prvim prognozama, Kramarić neće trenirati sljedeća četiri dana.

Iako nije bilo Mandžukića, napadači koji pretendiraju za EP vrijeme su mogli i bolje utrošiti. Recimo, da su ostali doma. Promašivali su u serijama, a na kraju se daleko više pričalo o famoznoj limenoj glazbi. Da nije bilo veselog društva s tribina, teško bismo iz ovoga svega nešto zapamtili.

- Baš smo pričali mi igrači, to nismo nigdje vidjeli. Glazba ‘drnda’, a mi igramo. Svirali su gotovo cijelu utakmicu i zapravo je izgledalo baš fora - rekao je Gordon Schildenfeld.

Čačić je vidio i dobro

Za razliku od limene glazbe, koja je koliko-toliko bila uštimana, Čačićev orkestar izgledao je kao da nema dirigenta. Šanse protiv B-momčadi Moldavije (?!) su se stvarale, no sve je to bilo sporo, prepolako, dosadno.

- Ja sam vidio neke stvari. Vidio sam jako dobru zadnju liniju i dobre mlade igrače - rekao je izbornik Čačić, koji nije želio otkriti tko otpada, tko ostaje.

Pita li se igrače, svi su uvjereni da su odigrali dobro i da će na Euro. Iako, peticu je u Koprivnici zaslužila jedino limena glazba. A ona neće u Francusku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna