Obavijesti

Sport

Komentari 106

Ništa od Hirschera! Mölgg prvi put dolazi do sljemenske krune

Ništa od Hirschera! Mölgg prvi put dolazi do sljemenske krune
16

Talijan Manfred Mölgg osvojio je osmo izdanje muške slalomske utrke na Sljemenu sa 72 stotinke prednosti ispred Felixa Neureuthera te 77 ispred Henrika Kristoffersena

VIDEO

Manfred Mölgg (34) prije sedam godina bio je drugoplasirani na Sljemenu, a posljednju pobjedu pamti iz Garmisch-Partenkirchena 2009. Ove sezone u Leviju je bio treći, nakon prve sljemenske vožnje peti, a na kraju je bio najbrži.

- Bilo je nevjerojatno. Jesam li imao predosjećaj? Uvijek se nadam, ali u posljednja dva tjedna sjajno sam trenirao i dobro se osjećao, zadovoljan sam rezultatima. Uvjeti su bili jako teški, u prvoj vožnji sniježilo je, a u drugoj puhalo. Ali koncentrirao sam se i sad sam ovdje, na prvom mjestu - rekao je Talijan nakon treće pobjede u karijeri.

Snow Queen Trophy

Drugo mjesto pripalo je Nijemcu Felixu Neureutheru sa 72 stotinke zaostatka, a treće Norvežaninu Henriku Kristoffersenu. Trostruki uzastopni kralj Zagreba Marcel Hirscher završio je na skromnom šestom mjestu, a ispred njega završili su Švicarac Daniel Yule i Austrijanac Michael Matt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Felix Neureuther zadnji je put pobijedio u veljači prošle godine u Yuzawa Naebi u Japanu, nakon čega tri od pet slaloma nije završio. Na Sljemenu nikad nije slavio, treći je put kao drugi gledao u leđa pobjedniku. Prvi put to nije bio Marcel Hirscher.

- Zagreb je baš sjajno mjesto, jedna od najboljih utrka sezone i uvijek se volim vratiti. Bilo je teško zbog vremena i opet sam bio drugi. Nadam se da će dogodine biti bolje Osjećam se dobro, u prethodne dvije utrke sam ispao pa je ovo dobar početak nove godine - kazao je Nijemac, a Kristoffersen je poručio:

- Nisam razočaran, na postolju sam i sretan sam. Na žalost, u drugoj vožnji bilo je dosta vjetra, ali tako je to kad se natječete u vanjskim uvjetima. Vjetar je bio jak, ali nije bio svima. Nekima je bilo vjetrovitije. No ne možemo utjecati na to - kazao je Kristoffersen.

Vrlo teški vremenski uvjeti u drugoj vožnji - jak vjetar koji je dizao snijeg - mnogima je stvarao probleme. Osmorica skijaša tako nisu uspjela doći do cilja, među njima i trećeplasirani nakon prve vožnje, Amerikanac sa startnim brojem 45 Mark Engel, ali i vodeći Austrijanac Manuel Feller, koji je nagazio već druga vrata i razveselio Manfreda Mölgga.

Hrvatska nije imala predstavnika u drugoj vožnji, a najbliže tome ostvarenju bio je Istok Rodeš koji je imao 1,67 sekundi zaostatka za Fellerom, 13 stotinki iza 30-plasiranog Riccarda TonettijaElias Kolega (+1,98) zauzeo je 41. mjesto, Matej Vidović (+2,53) 48., Ivica Kostelić (+3,94) 52., a William Vukelić (+9,06) posljednji, 54. od 75 skijaša, koliko ih je startalo. Filip Zubčić nije završio prvu vožnju.

Marcel Hirscher je, unatoč izgubljenoj kruni, ostao na vodećoj poziciji u poretku slalomaša s 300 bodova iz četiri utrke, 40 više od Henrika Kristoffersena te 54 od Manfreda Mölgga. U ukupnom poretku Hirscher i dalje ima lijepu bodovnu zalihu pred prvim pratiteljem, Norvežaninom Kjetilom Jansrudom koji zaostaje 271 bod. Na trećem je mjestu Alexis Pinturault s 288 bodova zaostatka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram