Obavijesti

Sport

Komentari 3

Oproštaj uz dvojbene sudačke odluke: Thiem pobijedio Ćorića

Oproštaj uz dvojbene sudačke odluke: Thiem pobijedio Ćorića
7

Dan nakon senzacionalne pobjede nad prvim igračem svijeta Andyjem Murrayem Borna Ćorić završio je svoj put na ATP-turniru u Madridu. Austrijanac Thiem slavio je 6-1, 6-4

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz "masters 1000" serije u Madridu, njega je u četvrtfinalu svladao Austrijanac Dominic Thiem sa 6-1, 6-4 za sati 19 minuta igre.

Dan nakon što je svladao prvog igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya, Ćorić je zastao u dvoboju protiv devetog tenisača s ATP ljestvice.

Ključnim se po rasplet prvoga seta pokazao trenutak iz četvrtog gema kada je Ćorić na "break-loptu" Thiema pogodio dobar prvi servis nakon kojega je Austrijanac izbacio retern u aut, no linijski je sudac pokazao kako je Ćorićev servis bio u autu. Glavni je sudac pregledom traga lopte ustanovio kako je servis bio dobar, ali umjesto izjednačenja je dosudio ponavljanje poena.

U ponovljenom poenu ušlo se u izmjenu udaraca s osnovne linije u kojoj je Thiem forhend-winnerom stigao do "breaka". U sljedećoj je igri Ćorić stigao do 0-40, ali je ustvari imao samo jednu priliku za "break" jer je Thiem dva puta dobro servirao. Nažalost, i  jedini poen u kojemu se igralo pripao je Austrijancu koji je potom još jednom oduzeo servis Ćoriću i dobio prvi set sa 6-1 za 28 minuta.

U drugom setu viđen je samo jedan "break" i to kod rezultata 3-3. Prvo Ćorić nije iskoristio dvije lopte za 4-3, a zatim je Thiem realizirao svoju treću šansu za oduzimanje servisa. I u toj je situaciji Ćorić imao pritužbu na suđenje, smatrao je kako je Thiemova lopta bila u autu, ali je glavni sudac pokazao da je bila dobra. Taj izgubljeni servis Ćorić više nije uspio nadoknaditi.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Ćorića i Thiema, a Austrijanac je uzvratio našem mladom igraču za poraz u 2. kolu Miamija. U polufinalu će Thiem igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa, koji je u četvrtfinalu nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva sa 3-6, 6-0, 6-4.

Drugi polufinalni par čine Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković. Bit će to njihov 50. međusobni dvoboj. Nadal je u četvrtfinalu nadigrao Belgijanca Davida Goffina sa 7-6 (3), 6-2, dok je Japanac Kei Nishikori predao četvrtfinalni dvoboj Đokoviću bez borbe.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

  • Dominic Thiem (Aut/8) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-1, 6-4
  • Pablo Cuevas (Uru) - Alexander Zverev (Njem) 3-6, 6-0, 6-4
  • Rafael Nadal (Špa/4) - David Goffin (Bel/9) 7-6 (3), 6-2
  • Novak Đoković (Srb/2) - Kei Nishikori (Jap/6) predaja bez borbe
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe