Obavijesti

Sport

Komentari 38

"Opsjednuti ste Ronaldom, pa Kompany ga može zaustaviti"

"Opsjednuti ste Ronaldom, pa Kompany ga može zaustaviti"
3

Manchester City ugostit će večeras momčad Real Madrida u prvom dvoboju polufinala Lige prvaka. Za City ovo je prvo polufinale dok su ih njihovi suparnici odigrali čak 27

VIDEO

Kapetan Manchester Cityja i belgijske reprezentacije Vincent Kompany uoči za njih povijesnog polufinala pozvao je momčad na zajedništvo u nadi da će odigrati utakmicu života protiv Real Madrida. "Građanima" je ovo prvo polufinale Lige prvaka u povijesti dok su njihovi suparnici iz Madrida 27 puta igrali polufinale od čega su 13 puta prošli u finale, a čak deset puta i osvojili natjecanje. Tradicija je na strani "galacticosa" koji su u posljednje vrijeme u odličnoj formi te su se i u španjolskom prvenstvu približili Barceloni na samo bod zaostatka. 

- Sjajno je igrati utakmice protiv klubova poput Real Madrida, to nam je odlična prilika da se usporedimo s najvećima i vidimo koliko smo daleko došli. Moramo biti inspirirani, biti će to duga i teška bitka i mnogo toga ovisi o ovoj utakmici. Svi iz kluba želimo pokazati koliko vrijedimo, nadam se dobroj utakmici - izjavio je Kompany na press konferenciji pred večerašnju utakmicu. 

Kompany se momčadi iz Manchestera pridružio 2008 godine, godinu dana prije nego što je Sheik Mansour kupio klub. U osam godina koliko je u klubu Kompany je osvojio dva naslova prvaka Engleske, dva Capital One kupa i jedan naslov u FA kupu. Unatoč odličnim rezultatima koje su polučili u domaćim natjecanjima - pravi rezultat u Ligi prvaka je izostao pa je još jača želja momčadi za dokazivanjem na europskoj pozornici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za nas je ogromna čast igrati u ovom stupnju natjecanja, mi smo prvi u povijesti kluba koji su stigli ovako daleko, stigli smo daleko, ali želimo još. Nadam se da ćemo i uspjeti otići i do kraja dok sam ja u klubu. Svake godine želimo biti najbolji i dodatno pomicati vlastite limite - završio je Kompany.

Sličnog razmišljanja bio je i trener "građana" Manuel Pellegrini koji odlazi na kraju sezone. 

- Vrlo je važno da uživamo u utakmici polufinala jer to nije utakmica koju igramo svake godine. Igrači to znaju, ali bitno je da budu opušteni na terenu i da ne podlegnu pritisku. 

I dok se u taboru Cityja hrabre pred večerašnju utakmicu, momčad Zinedinea Zidanea ima jedan veliki problem - upitan je nastup njihove najveće zvijezde Cristiana Ronalda, a i Karima Benzema ima problema s preponama.

- Ideja je ta da mi želimo da njih dvojica zaigraju, mislim da će biti spremni, ali tesirat ćemo ih prije utakmice - izjavio je trener Reala.

Stratega Manchester Cityja malo su i naljutila silna pitanja o Cristianu Ronaldu kojeg je trenirao u Real Madridu u sezoni 2009/2010.

- Vi (novinari) ste malo opsjednuti sa Cristianom, on je odličan igrač, ali mislim da ga Vincent može zaustaviti. 

Pellegrini će za ovaj dvoboj biti bez Yaye Tourea koji se ozlijedio u utakmici sa Stokeom prošli tjedan, a kao najizglednije zamjene spominju se Brazilci Fernando i Fernandinho. Utakmica je na programu večeras u 20:45, a u tri utakmice koje su ovi protivnici odigrali Real je slavio dva puta dok je jedna utakmica završila neriješenim rezultatom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi