Obavijesti

Sport

Komentari 3

Osveta u zraku: Bonhomme se vraća osvojiti rovinjsku utrku

Osveta u zraku: Bonhomme se vraća osvojiti rovinjsku utrku
11

Najbolji svjetski piloti 30. i 31. svibnja u Rovinju ponovno će oduševiti tisuće ljudi koji dolaze u uvalu Valdibora na Red Bull Air Race. Favori je Paul Bonhomme...

VIDEO

Red Bull Air Race se vraća u Rovinj, 30. i 31. svibnja najbolji svjetski piloti vraćaju se  u Hrvatsku, a oko 50 tisuća navijača svjedočit će jednom od najatraktivnijih sportskih događaja u zemlji. Nakon Abu Dhabija i Chibe, ovaj vikend na rasporedu je jedna od najzahtjevnijih utrka sezone koja će testirati njihove vozačke sposobnosti do maksimuma. Rovinjska staza ne prašta pogreške.

VIDEO

Bonhomme izgubio za osam stotinki sekunde

Prošle godine bili smo svjedoci dramatične završnice utrke u zaljevu Valdibora, najmanjoj razlici između dvojice najbržih ikad viđenoj u Red Bull Air Race prvenstvu (osam stotinki sekunde). Ove očekujemo i više od toga jer utrke su u 2015. godini izjednačenije nego ikad. Aktualnom pobjedniku Hannesu Archu neće biti lako jer Paul Bonhomme neće se opet zadovoljiti drugim mjestom, prvak Nigel Lamb želi se vratiti na vrh, a otkriće sezone, Australac Matt Hall upravo u Rovinju traži svoju prvu pobjedu. Barem još petorica pilota vrebaju iz drugog plana i spremaju senzaciju.

Bogati program gledateljima u Rovinju ponudit će i više od utrkivanja. U subotu već u 11 sati otvaraju se vrata događanja, a od 12:30 za spektakl u zraku brinut će fantastična zračna flota 'Flying Bulls', neizostavni dio utrka, kao i vrhunski padobranci. Atrakcije zajamčene! U 13:50 po prvi će put napasti rovinjsku stazu 14 vrhunskih pilota Master klase na službenom treningu, a u 16 sati slijede dramatične kvalifikacije, nakon kojih ćemo saznati tko će s kim u okršaj u nokaut fazi natjecanja. Ništa manje zabavno neće biti ni na gradskoj rivi, na kojoj od 18 sati započinje zabavni program.

VIDEO

Nedjelja je dan odluke na utrci, a popratne atrakcije neće izostati. Vrata događanja otvaraju se od 11 sati, a u 12:40 šest vozača Challenger klase borit će se za pobjedu u svojim Extra avionima. U 14 sati slijedi ono što svi iščekujemo, prva nokaut runda elitne Master klase, u 16 sati uzbudljiva druga runda, a od 16:30 veliko finale koje će nam dati novog rovinjskog pobjednika. Osim 'Flying Bulls' virtuoza, ljubitelje spektakla na nebu također će zabavljati i domaća akrobatska skupina 'Krila Oluje'. S proglašenjem pobjednika rovinjska fešta ne završava, već se seli na rivu gdje će zabavnim programom biti zaključen sjajan vikend.

Ulaznice su iznimno tražene u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Navijački prostor podijeljen je u zone A, B i C, a tu je i Race Club, za one koji traže savršen doživljaj utrke. Ulaznice su dostupne po cijeni već od 80 kuna, a mogu se nabaviti putem sustava Eventim.hr

VIDEO

Što se parkinga tiče, gledateljima će biti na raspolaganju četiri parking zone (Campologo, Gripole, Lamanova, Sveti Vid), kao i dodatni parking za invalide na parkiralištu Mirna. Najveći parking Campologo podijeljen je na pet sektora. Zbog gužvi, preporučeno vrijeme izlaska nakon utrke je 30 minuta za sektore 5 i 1, 60 minuta za sektore 2 i 4, a 90 minuta za sektor 3.

Veliki užitak za gledatelje, veliki izazov za vozače. U svakom slučaju, u Rovinju ćemo biti svjedoci još jednog sportskog događaja za pamćenje, turističke atrakcije o kojoj će se dugo pričati.

Red Bull Air Race
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba