Obavijesti

Sport

Komentari 80

Kakvo glupo pravilo: Evo zbog čega je Perišić dobio opomenu!

Kakvo glupo pravilo: Evo zbog čega je Perišić dobio opomenu!
1

Ivan Perišić dobio je jedan od blesavijih žutih kartona. Sudac Paolo Tagliavento kaznio ga je jer je glavom vratio loptu golmanu nakon što ju je digao s travnjaka! Roma je svladala Inter 3-1 na Meazzi

VIDEO

Ivan Perišić dosjetio se kako vratiti golmanu loptu da je uzme u ruke, a da je prvo bila na travnjaku. Digao ju je u zrak i glavom proslijedio Samiru Handanoviću. Krenuo je napad Intera, a onda je sudac Paolo Tagliavento dosudio - indirekt!

Ništa nije bilo jasno hrvatskom reprezentativcu koji je zbog ovog poteza zaradio i - žuti karton! Tagliavento je objašnjavao igračima Intera da se to ne smije raditi jer se radi o nesportskom ponašanju.

Pravila nogometne igre, naime, kažu kako nije dozvoljeno vraćanje lopte golmanu glavom na neprirodan način tj. namjernim dizanjem lopte u zrak. Takav potez kažnjava se neizravnim slobodnim udarcem za protivnika i dodjeljuje žuti karton igraču koji je to napravio. Slična se stvar prije mjesec dana dogodila Marcu Verratiju, igraču PSG-a, koji je loptu golmanu proslijedio - s poda. 

Spomenuti detalj dogodio se u šestoj minuti nedjeljnog derbija 26. kola Serie A između Intera i Rome na Giuseppe Meazzi. Isto toliko minuta potom Rimljani su poveli krasnim golom Radje Nainggolana s ruba šesnaesterca na asistenciju Edina Džeke.

Belgijski reprezentativac pobrinuo se za još jedan wow-trenutak u 56. minuti. Pogodio je s još veće udaljenosti za 2-0.

Gabigol je vratio nadu Interu u 81. minuti golom za 2-1 nakon asistencije Prešića, ali nada "nerazzurra" kratko je trajala. Pet minuta potom Diego Perotti iz penala je postavio konačnih 3-1. Marcelo Brozović igrao je do 55. minute, a Perišić je ostao na terenu cijelu utakmicu.

Roma je ovom pobjedom ostala na sedam bodova iza vodećeg Juventusa nakon 26. kola. Inter je pao na šestu poziciju, dva boda iza Lazija i tri iza Atalante.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića