Obavijesti

Sport

Komentari 261

Duvnjak, majstore! Evo kako nas je odveo u osminu finala

Duvnjak, majstore! Evo kako nas je odveo u osminu finala
9

Hrvatska se mučila s Bjelorusijom četrdesetak minuta, sve dok nije ušao Domagoj Duvnjak i pokazao zašto je jedan od najboljih, ako ne i najbolji rukometaš svijeta

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija borila se s Bjelorusijom četrdesetak minuta, sve dok se nije ukazao ranjeni kapetan Domagoj Duvnjak i riješio pitanje pobjednika utakmice koju su sudile blizanke Julie i Charlotte Bonaventura (36). U prvom poluvremenu nas je vukao Cindrić, koji je proglašen igračem utakmice, u drugom Duvnjak i Stivi. Kauboji su slomili Bjelorusiju 31-25, upisali treću pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj i sa šest bodova osigurali prolaz u osminu finala! 

Kako opisati Cindrićevo prvo poluvrijeme? Dovoljno je reći da je zabio osam od naših 18 golova. A zatim dodati da je osam golova zabio iz osam pokušaja! Krenuli smo promašajem, ali promašili su i Bjelorusi. U sedmoj minuti Štrlek je istrčao kontru i zabio za našu najveću prednost 5-2, a u tri navrata imali smo plus 4. No, bilo je to daleko od idealnog u prvom poluvremenu. Cindrić nas je vukao, Ivić je upisao koju obranu, ali curilo je s krila. Naš sjajni golman imao je dosta problema sa šutevima s krila.

Bjelorusija je prvo poluvrijeme igrala s dva pivota, a taktika se isplatila pošto nam je obrana puštala na sve strane. Primili smo 15 golova, nedostajalo je agresivnosti i drskosti u obrani. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 18-15.

I onda smo ponovo proigrali u nastavku! Bjelorusija se nije dala, briljirao je Puhovski koji je do kraja susreta upisao 13 asistencija. No, nakon što je u igru ušao kapetan Duvnjak sve se promijenilo. Prvo je zabio dva zaredom i držao nas na životu, a do kraja je stigao do četiri gola i pokazao zašto je jedan od najboljih, ako ne i najbolji rukometaš svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Luka Šebetić zaradio je crveni karton nakon što je laktom u bradu udario Kulješa. Sasvim opravdano. Šeba nije imao svoj dan. Fantastičan je bio Ivan Stevanović, koji je odigrao samo drugo poluvrijeme i upisao 8 obrana od 18 upućenih udaraca uz postotak od 44 posto obrana. Sve u svemu, Hrvatska je zasluženo stigla do pobjede i osigurala plasman u osminu finala, a igračem utakmice je, sasvim zasluženo, proglašen Luka Cindrić.

Najbolji u našim redovima bio je Cindrić s osam golova, Horvat je zabio pet, a Duvnjak četiri. Bjeloruse je predvodio Karaljek sa sedam golova, a D. Rutenka i Šilovič zabili su po pet.

Hrvatska je prva na tablici skupine C ispred Njemačke koja ima utakmicu manje, a sljedeću utakmicu igra u srijedu protiv Čilea.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...