Obavijesti

Sport

Komentari 72

Par Dodig - Melo u polufinalu, Rafa Nadal i Murray ekspresni

Par Dodig - Melo u polufinalu, Rafa Nadal i Murray ekspresni
1

Španjolski tenisač je u četvrtfinalu Monte Carla pobijedio Švicarca Stana Wawrinku 6-1, 6-4, a protivnik u polufinalu će mu biti Andy Murray koji je dobio Raonića 6-2, 6-0

VIDEO

Španjolac Rafael Nadal izborio je mjesto u polufinalu ATP Mastersa 1000 u Monte Carlu nakon što je u petak u četvrtfinalu sa 6-1, 6-4 nadigrao Švicarca Stana Wawrinku u dvoboju bivših pobjednika ovog turnira.

Bio je to njihov 18. međusobni dvoboj i 15. Nadalova pobjeda do koje je osmerostruki osvajač naslova u Monte Carlu stigao lakše od očekivanog. Štoviše, Nadalova je pobjeda mogla biti i uvjerljivija da u drugom setu nije izgubio prednost breaka iz petog gema. No, kad je po četvrti put u meču slomio Wawrinkin servis za vodstvo 5-4, Španjolac nije ponovio pogrešku servirajući za plasman u polufinale.

Nadal je od 2005. do 2012. bio nepobjediv na zemlji Monte Carla, sve dok ga u finalu 2013. nije zaustavio Novak Đoković i prekinuo njegov niz nakon 46 uzastopnih pobjeda. Prije dvije godine Španjolac je zaustavljen u četvrtfinalu, što je Wawrinka iskoristio za osvajanje naslova, a 2015. Nadala je zaustavio Đoković u polufinalu.

Nadal će se u subotu boriti za svoje 100. finale na ATP turnirima, a suparnik će mu biti Britanac Andy Murray koji je sa 6-2, 6-0 u četvrtfinalu nadigrao Miloša Raonića. Bit će to njihov 22. međusobni dvoboj, a Nadal vodi 16-6. Dvaput su se sastajali u polufinalu turnira u Monte Carlu (2009. i 2011.) i oba puta je slavio Španjolac.

Dodig i Melo u polufinalu parova

U polufinalu Monte Carla je i Ivan Dodig. U paru s Marcelom Melom hrvatski je tenisač u četvrtfinalu pobijedio par Huey - Mirnji 6-4, 6-4.

Dodig i Melo su u Monte Carlu 2014. poraženi od braće Bryan u meču za naslov, a za proboj u svoje drugo finale u Kneževini borit će se protiv Britanca Jamieja Murrayja i Brazilca Brune Soaresa, ovogodišnjih pobjednika Australian Opena.

Dodig i Melo u 2016. godini još uvijek čekaju na svoje prvo finale, a za nešto više od mjesec dana krenut će u obranu naslova na drugom Grand Slam turniru sezone u pariškom Roland Garrosu.

ATP Monte Carlo - četvrtfinale:

  • Rafael Nadal (Špa/5) - Stan Wawrinka (Švi/4) 6-1, 6-4
  • Andy Murray (VB/2) - Miloš Raonić (Kan/10) 6-2, 6-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica