Obavijesti

Sport

Komentari 16

Pašalića i ekipu čekale tisuće: Bez riječi sam, ovo je povijest!

Pašalića i ekipu čekale tisuće: Bez riječi sam, ovo je povijest!
4

U prva tri kola skupine C sa Dinamom, Cityjem i Šahtarom, Atalanta je imala tri poraza. Trijumf u Donjecku označio je povijesni prolazak skupine pa je u 4 ujutro cijeli grad dočekao svoje junake

VIDEO

Kada je 22. listopada popila pet komada u Manchesteru, Atalantu su što se tiče Lige prvaka pokopali svi. 'Prvi put u LP, dali ste sve od sebe, dobro je dečki'... No sve se okrenulo.

U četiri sata iza ponoći Bergamo je dočekao našeg Marija Pašalića (24) i ostale junake koji su postali tek druga momčad nakon Newcastlea u sezoni 2002/03 koji su izborili drugi krug Lige prvaka iako su u prva tri kola ostvarili tri poraza.

Pašalić i za Hrvatsku i za Atalantu igra sezonu karijere. Zasad! Presretan je stao pred mikrofone klupske televizije nakon što je Šahtaru u ukrajinskoj 'smrzavici' zabio za drugi od tri gola kojim je Atalanta slomila Šahtar:

- Ma bez riječi sam! Ovo je povijest, napravili smo nešto povijesno za Atalantu. Ponosan sam na moje suigrače, na ovu momčad koja radi zaista izvanredne stvari. Ne znam što više reći, nedostaju riječi od tolike sreće! - govorio je mladi 'vatreni' majstor.

Zabili ste protiv Manchester Cityja za prvi bod Atalantine povijesti u Ligi prvaka, zabili ste u Ukrajini...

- Ma predivno je bilo zabiti i Cityju i Šahtaru, ali imena strijelaca su najmanje bitna. Važna je cijela ova fenomenalna momčad koja stvara klupsku povijest. Ponosan sam na ovaj rezultat i presretan zbog nas i svih navijača - rekao je Mario pa se pridružio slavlju u kojem se i kratkih rukava sjedilo na krovu autobusa u četiri ujutro usred prosinca među tisućama presretnih navijača!

Atalanta je i u Serie A nakon 15 kola na samo bod od plasmana u Ligu prvaka, drži razinu sjajne prošle sezone. Dinamo ih je sredinom rujna sa 4-0 pomeo s maksimirskog travnjaka, ali trener Gian Piero Gasperini (61) i njegova momčad manje od dva mjeseca kasnije slave - najveći uspjeh u klupskoj povijesti!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani