Obavijesti

Sport

Komentari 29

Pedofili vrebali posvuda: Ovo je najbrutalniji skandal u povijesti

Pedofili vrebali posvuda: Ovo je najbrutalniji skandal u povijesti
1

Poslije svega, izgubio sam volju za treninge, sav moj interes za nogomet je propao. Osjećao sam se kao da sam sve iznevjerio, ispričao je Davy o zlostavljanju pod 'skautom' Eddiejom Heathom

VIDEO

Veliku Britaniju potresa veliki pedofilski skandal. Sva prljavština je gurana pod tepih godinama, iako su taj 'tepih' neke žrtve pokušale očistiti. Bivši igrač Charltona Russell Davy (50), tvrdi da se pismenim putem obratio savezu 1986. godine u kojem je otkrio sve nadnaravne gadosti koje je izvodio Eddie Heath.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:17

Upozoravao je vlasti kako je riječ o pedofilu koji ga je vrebao i iskorištavao. Russell je očajnički tražio pomoć nadležnih, pisao im je kako je zloglasni Heath, tada skaut u Chelseaju, besramno napadao igrače u klupskom autobusu i pod tušem. Napisao je pune dvije stranice opisujuću odvratne činove Heatha, međutim, odgovor nije dobio. 

'Pisao sam Savezu, ali oni su to ignorirali'

Što je najgore, u cijelom slučaju je engleski nogometni gigant Chelsea plaćao igračima za šutnju. Bivši nogometaš Chelseaja, danas 57-godišnji Gary Johnson (u krugu na fotografiji) tvrdi kako su mu 'Bluesi' platili 50 tisuća funti kako bi šutio o seksualnom zlostavljanju u klubu.

Davy je ubrzo nakon zlostavljanja prešao na 'mračnu stranu', počeo je konzumirati kokain na kojeg je trošio 600 funti tjedno. 

- Imali su obavezu pomoći mladim igračima koje je Eddie Heath napadao. Bijesan sam jer nikad nisu reagirali - rekao je Davy za britanski Mirror.

Heath je u Chelseaju dobio otkaz jer klub nije bio zadovoljan njegovim radom. Umjesto da skautira igrače, objasnili su, previše je vremena provodio u svom uredu, dekorirajući prostor i kuhajući ukusna jela za mlade igrače.

- 30 godina sam šutio, nisam progovorio niti riječi o tome. Ali, kad je ova priča postala aktualna, uhvatio me grč. Svaki put kad vidim Heathovo lice na TV-u ili fotografiji, zaplačem od muke. Ne znam koliko još postoji žrtava, može ih biti stotinu - rekao je Heath.

'Heath mi je dolazio pod tuš. Osjećao sam se prljavo'

On je sanjao zaigrati za svoju Englesku, ali snove mu je uništio Heath. Nije mogao normalno trenirati jer ga je pedofil izdvajao s treninga te vodio na mjesta gdje bi bili usamljeni. Prvi put ga je odveo u mini bus gdje su ostali sami gdje ga je počeo dirati po nozi i ljubiti. 

Russell je to odbio, a Heath se samo nasmijao i rekao mu:

- To ti je normalno.

- Ostajao sam poslije treninga kako bih dodatno vježbao na nekim elementima u igri, ali to je Heath koristio za svoje gadosti. Imao me u situaciji na samo. Dolazio bi poslije treninga pod tuševe, bio sam toliko uplašen da sam se smrznuo iste sekunde. Učinio je da se osjećam prljavo i odvratno - priča Russell pa nastavlja:

- Rekao je meni i mojoj obitelji da mogu biti prvi golman Engleske. No, on je bio samo prljavi stari čovjek. Kako je to mogao napraviti? - pita se Davy pa nastavlja:

- Poslije svega, izgubio sam volju za treninge, sav moj interes za nogomet je propao. Osjećao sam se kao da sam sve iznevjerio. Žao mi je što nisam tada progovorio, ali osjećao sam se posramljeno. Čuvao sam to kao svoju tajnu.

'On mi je uništio život i obitelj'

Davy je bilo toliko psihički rastrojen da je 1983. godine čak završio i zatvoru na šest mjeseci. Potom je pokušao preokrenuti svoj život, ali i dalje je patio.

- Pokušao sam se vratiti nogometu, ali moje srce nije bilo na mjestu. Prošao sam pakao droge, alkohola, bio sam i na rehabilitaciji. Pokušao sam tim pismom savezu objasniti što mi se dogodilo, imenujući Eddieja Heatha kao osobu koja je počinila sve gadosti. Molio sam ih da pokrenu istragu, ali nisu se oglasili. To me jako ljutilo. Htio sam samo odgovore - otvorio se do kraja Davy pa nastavlja:

- Volio bih da netko razgovara s ostalim trenerima u Charltonu. Siguran sam da su neki itekako upućeni u ovo.

Heath je preminuo 1980. godine od srčanog udara, imao je pedesetak godina. Russell vjeruje da je pedofil bio već mrtav kada se odlučio pisati savezu.

- Bez obzira bio on živ ili mrtav, savez je trebao reagirati. To mi je uništilo život. Nogomet mi je bio sve. Moji roditelji nikad nisu saznali za ovo jer su preminuli.

Nažalost, Heath nije jedini: I Bennell je iskorištavao mlade dječake

Poslije nogometne karijere, Russell se oženio i dobio dvoje djece, ali pokušaj stvaranja obitelji propao je zbog njegovog životnog pakla.

- Nikad nisam pričao o ovoj temi svojoj ženi i ona još ništa ne zna o ovome. Moje emocije su vrlo jake u ovom trenutku i nastojim se izboriti s tim - završava Russell.

Nažalost, Eddie Heath nije jedini razvratnik. Više od jednog desetljeća Barry Bennell je bio na glasu kao jedan od najboljih lovaca na nogometne talente u Velikoj Britaniji, ali sada tek postaje jasno kako je njegova uloga u nogometu bila samo paravan za perverzije s dječacima.

Ovaj 62-godišnjak je tijekom svoje karijere u klubovima poput Stoke Cityja, Manchester Cityja i Crewe Alexandra trenirao i skautirao brojne mlade igrače.

On bi putovao Engleskom i tražio dječake uzrasta od 9 do 14 godina. Ovaj pedofil bi zatim pozvao dječake u svoju kući ili bi ih pozvao na nogometne turneje, no onda je 1992. godine naglo dobio otkaz u klubu Crewe Alexandra, a razlozi nikada nisu objavljeni u javnosti, javlja Sky News.

Bennell, koji je prema nekim izvorima 70-ih godina prošlog stoljeća bio zaposlen kao socijalni radnik u domu za djecu u Derbyshireu, je nakon otkaza otišao u SAD, gdje su uvažili njegove metode na terenu. No, dvije godine nakon toga, 1994. uhićen je na Floridi, te je odslužio četiri godine zatvora zbog bludnih radnji nad dječakom tijekom jedne nogometne turneje.

Bennell je sebe opisivao kao čudovište

Američke vlasti opisale su ga da ima 'gotovo nezasitan apetit' za mlade dječake.

Nakon što su ga deportirali u Englesku, priznao je krivnju za čak 23 slična prijestupa, u vremenu od 1978. do 1992. godine. Osuđen je na devet godina zatvora. No, još tada se činilo da je njegova lista zločina puno dulja.

Na izricanju presude, sudac mu je rekao: 'Vi ste pedofil, u to nema nikakve sumnje'.

Međutim, za razliku od sličnih slučajeva pedofila koji bi bili raspaljeni u javnosti, njegov slučaj nije dobio toliku medijsku pozornost. Tek tu i tamo koji natpis u lokalnim medijima koji su pratili suđenje.

Na suđenju se otkrilo kako je Bennell dječacima pokazivao filmove poput 'Egzorcista' kako bi ih preplašio, a oni bi tada došli njemu u krevet.  

Često su u krevetu bila dvojica ili trojica dječaka s njim kada bi krenuo u svoje bludne radnje nad njima.

U svibnju prošle godine, osuđen je na dvije godine zatvora zbog bludnih radnji nad 12-godišnjakom 1980. godine. Tijekom suđenja sebe je opisao kao čudovište.

Da sve postane dodatno odvratnije, Bennell je ušao u vezu sa sestrom od jedne od svojih žrtava koja je tada imala samo 16 godina. Četiri godine poslije, pedofil ju je i oženio. 

Bennell, koji je u međuvremenu promijenio ime u Richard Jones, dobio je privremenu dozvolu za izlazak iz zatvora, a trajno mu je zabranjen bilo kakav rad u nogometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe