Obavijesti

Sport

Komentari 74

Pet sati drame: Nadal u finalu Australian Opena s Federerom!

Pet sati drame: Nadal u finalu Australian Opena s Federerom!
1

Nakon pet setova i pet sati igre, Nadal je uspio slomiti bugarskog tenisača i slaviti 6-3, 5-7, 7-6, 6-7, 6-4. Nadal je tako nakon brojnih ozljeda uspio postići ono neostvarivo - finale s Rogerom Federerom

VIDEO

Kakav meč su odigrali Rafael Nadal i Grigor Dimitrov za finale Australian Opena! Nakon pet setova i pet sati igre, Nadal je uspio slomiti bugarskog tenisača i slaviti 3-2 (6-3, 5-7, 7-6, 6-7, 6-4). Nadal je tako nakon brojnih ozljeda uspio postići ono neostvarivo - u svojem 4. finalu Australian Opena igrat će teniski klasik protiv Rogera Federera.

Tko bi na početku turnira rekao da će se tenis vratiti svojem iskonu i da će Roger Federer i Rafael Nadal igrati finale! Posljednji put to se dogodilo 2011. godine u finalu Roland Garrosa, a zadnji put kad su Nadal i Federer igrali finale Australian Opena, Hrvatska je izgubila u finalu rukometa od Francuske 2009. godine.

- Teško je opisati moje emocije. Prvo moram reći da sam bio iznimno umoran, a Grigor je igrao nevjerojatno. Bio je ovo sjajan meč - rekao je Nadal nakon teško izborene pobjede.

- Sretan sam jer sam dio svega. Uživao sam stvarno puno, publika je bila nevjerojatna. Hvala vam svima na podršci ova zadnja dva tjedna. Kad naporno radiš i izađeš jači iz teških trenutaka stvarno je sjajno biti ovdje. Posljednja godina bila je iznimno teška za mene. Treba vremena da bih se vratio na svoju razinu - rekao je Nadal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadal je osmi put (od devet mečeva) pobijedio Grigora Dimitrova i ušao u svoje četvrto Australian Open i 21. Grand Slam finale u karijeri. U finalu će igrati protiv Rogera Federera s kojim je u Australiji igrao tri puta i sva tri puta slavio. I ne samo to, dvojac Federer-Nadal igrao je međusobno 34 puta, a Španjolac je slavio 23.

- Nadam se da ću se uspjeti oporaviti i odmoriti do finala. Ovo je nevjerojatna stvar i privilegija za nas obojicu. Ponovo igramo u finalu nekog velikog turnira i imamo šansu natjecati se jedan protiv drugog nakon što smo obojica prolazili kroz teške trenutke. Federer je došao na otvorenje moje akademije na Mallorci i htio bih mu se zahvaliti na tome. Tada smo obojica bili ozlijeđeni i odigrali smo ekshibicijski meč, razmijenili par udaraca i zabavljali se s klincima.

Nadal je prohujao kroz prvi set, ali Dimitrov je nakon toga pošteno namučio nekadašnjeg prvog svjetskog tenisača. Ozbiljno i odrješito je ulazio u razmjenu udaraca s Nadalom i osvojio drugi set. Zatim je Nadal poveo 2-1 poslije sat vremena i 11 minuta trećeg seta, a Dimitrov se vratio na 2-2.

Ključan trenutak meča bio je pri rezultatu 4-3 i Nadalovom servisu. Španjolac je spasio dvije break lopte, prelomio meč i na kraju psihički pobijedio Dimitrova. Bugarin je nakon tog gema jednostavno psihički pao i nije se mogao vratiti u igru. Uspio je do kraja spasiti dvije meč lopte, ali za treću nije imao snage.

Španjolska slavi, teniski obožavatelji slave! Rezervirajte nedjelju ujutro. U 9.30 po našem vremenu počinje 35. po redu teniski klasik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu