Obavijesti

Sport

Komentari 72

Petev: Čestitam igračima, tu su novi Kova, Modrić, Mandžo

Petev: Čestitam igračima, tu su novi Kova, Modrić, Mandžo
1

Čestitam svojim mladim igračima jer su pokazali karakter. Jednog dana će koštati i par milijuna. Tu su novi Kovačić, Modrić, Mandžukić i sretan sam što imamo toliko mladih igrača, rekao je trener Dinama Petev

VIDEO

Dinamo je završio europsku avanturu za ovu sezonu. Izgubio je od Juventusa 2-0 u zadnjoj utakmici grupne faze, upisao sezonu u Ligi prvaka bez zabijenog gola i bez ijednog boda, ali je u večerašnjoj utakmici pokazao da može igrati protiv velikih i da ima sjajne mlade igrače.

- Danas smo igrali s četiri igrača od 18,19 godina. Odigrali smo jedno dobro prvo poluvrijeme, ni drugo nije bilo loše. Svi znamo tko je Juventus i kakve igrače ima. Šteta je da smo primili gol. Situacija je bila 4 na 1, mi nismo bili na svojim pozicijama. Na ovakvom nivou nemoguće je ne primiti takve golove - rekao je trener Dinama Ivajlo Petev pa nastavio:

- Drugi gol je isto bio iz prekida, iz naše greške. Šteta je što nismo iskoristili naše prilike u prvom poluvremenu iz akcija koje su bile jako dobre. Ali to je nogomet. Čestitam svojim mladim igračima jer su pokazali karakter. Jednog dana će koštati i par milijuna. Tu su novi Kovačić, Modrić, Mandžukić i sretan sam što imamo toliko mladih igrača.

Dinamo je igrao s dosta mladih igrača. Gojak, Ćorić, Knežević, Moro... Izgledalo je to dosta dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, izgledalo je dobro i moram im dati još samopouzdanja. Opet kažem, jednog dana će igrati u top ekipama u Europi, ja sam u to siguran.

Dinamo je igrao dobro, na kontru. Ali nedostajao je taj završni pass.

- To je iskustvo. Premladi smo, imali smo prilike. Sve je u glavi i ne možemo kriviti mlade igrače, ja im čestitam.

Možete li dati nekakvu konačnu ocjenu? Kakav je Dinamo ove sezone bio u Ligi prvaka?

- Mislim da je Dinamo u Europi ove sezone bio solidan. Analizirao sam sve golove koje smo primili i to su naše greške. U Ligi prvaka imamo prejake ekipe koje (jače od nas) i kažnjavaju svaku našu grešku. Do kraja (zimske stanke) imamo još dvije utakmice i moramo ih pobijediti.

Debi za prvu momčad Dinama imao je mladi Nikola Moro.

- Za mene je svakako jedno predivno iskustvo debitirati na ovakvom stadionu protiv ovakve ekipe, na ovakvom terenu... Nisam mogao zamisliti bolje, ja mislim. Stvarno bih se želio zahvaliti na prilici koju mi je trener ukazao. Držali smo tu nulu prvo poluvrijeme i bili smo dobri u bloku, a onda smo primili gol iz neke odbijene lopte i prekida. Ali eto. Nismo mogli zabiti. Na kraju OK, nismo baš zadovoljni, ali mogli smo izvući neki remi - rekao je Moro pa rekao da mu je Petev prije par dana rekao da će igrati:

- Pričali smo dosta prije utakmice. Govorio mi je da se spremim, da moram biti sto posto u utakmici. Jučer, prekjučer mi je rekao da ću igrati, pripremio sam se maksimalno i to je to.

Za kraj je rekao riječ, dvije o Juventusu.

- To su izvanserijski igrači koji vrijede milijune. Nema se za njih što reći. To je top nogometa

Kapetan Dinama Josip Pivarić imao je riječi hvale za Dinamovu igru.

- Ove godine je grupa bila takva da nam protivnici nisu ostavljali ni najmanju šansu. Ipak priznajem da nismo bili na razini kao i prošle godine. Danas smo utakmicu dobro otvorili što se tiče defanzive, dobro smo se postavljali. Čak smo dobro izlazili. Možda smo mogli neke polukontre završiti, možda nekim boljim passom i boljom završnicom. Međutim, Juve je u drugom poluvremenu pokazao koliko je velik i koliko je dobar. Iskoristili su najmanju šansu i najmanji prostor. 1-0, 2-0 i to je to.

Dinamo je igrao s mladim igračima, koji će predstavljati budućnost hrvatskog nogometa.

- To su vrlo dobri i talentirani dečki koji žele raditi, koji žele napredovati. Sigurno su jedna velika budućnost Dinama i hrvatskog nogometa i eto. Samo ako nastave dobro raditi mislim da će svi biti veliki igrači i napraviti jedne velike i dobre karijere.

- Nedostajali su nam neki bitni igrači koji su tu bili prošle godine i koji su svojim cijenama pokazali koliko vrijede. Doći će neka nova lica, neki novi mladi igrači koji će opet, vjerojatno već druge sezone, biti puno bolji. Nadam se da će Dinamo opet igrati Ligu prvaka i biti na razini kao i prošle sezone - zaključio je Pivarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu