Obavijesti

Sport

Komentari 15

Peti poraz: Hrvatske igračice izgubile i od Njemica na Euru

Peti poraz: Hrvatske igračice izgubile i od Njemica na Euru
4

Vaterpolistice Hrvatske doživjele su i peti poraz na Euru u Beogradu. U zadnjem kolu B skupine naše igračice izgubile su od Njemačke s 9-20 (0-6, 5-3, 3-6, 1-5)...

VIDEO

I prije početka EP  znalo se da najmlađa ekipa na prvenstvu s prosjekom od 19 godina nema realnih izgleda za osvajanje barem jednog boda u izrazito jakoj B skupini. Hrvatske vaterpolistice izgubile su i petu utakmicu na Euru. Njemačka je bila bolja u Beogradu 20-9.

Nakon poraza od Španjolske (3-29), Srbije (4-8), Italije (2-31), Francuske (3-14)  i današnji poraz od Njemica očekivan je i sada Hrvatice u Beogradu imaju još samo utakmicu za plasman na 11.  mjesto  za koje će se boriti s Turskom u petak, 22.  siječnja u 12 sati. 

To je i realan  plasman reprezentacije koja dolazi iz zemlje u kojoj je ženski vaterpolo u dubokoj sjeni muškog i za koju pored pet seniorki i šest juniorki igraju i dvije kadetkinje.

Uostalom, teško da bi naše reprezentativke kroz kvalifikacijske turnire osigurale nastup u Beogradu da LEN nije odlučio povećati broj ženskih ekipa sa 8 na 12 i zato od odabranica Nikše Savina tek u susretu s Turkinjama možemo očekivati prvu pobjedu u njihovom drugom nastupu na EP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi put su naše vaterpolistice nastupile na EP 2010. u Zagrebu i to pravo stekle su zato što smo bili domaćini i na tom prvenstvu smo uz četiri poraza osvojili posljednje, osmo mjesto. Od te reprezentacije ostala je jedino kapetanica i naša najstarija igračica Emmi Miljković (28) iz riječkog Primorja.

Nakon prve četvrtine u kojoj su Njemice bile dominantne u drugoj četvrtini odabranice Nikše Savina postigle su čak pet golova i uspjele su dobiti taj period igre. 

I u trećoj i četvrtoj četvrtini Hrvatice su uspjele postići  još četiri gola i najavile da bi u utakmici protiv Turske mogli dočekati i prvu pobjedu na europskim prvenstvima.

Golove za Hrvatsku dale su: Emmi Miljković i Dina Lordan po 2, te Anamarija Brnas, Ivana Butić, Petra Bukić, Tereza Balić i Domina Butić.

Posljednju utakmicu na prvenstvu hrvatske vaterpolistice igrat će u petak za 11. mjesto protiv selekcije Turske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet