Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pjaca već udara po lopti! 'Šest sati dnevno ulažem u treninge'

Pjaca već udara po lopti! 'Šest sati dnevno ulažem u treninge'
1

Program je intenzivan s dva treninga dnevno po dva ili tri sata. Treniram intenzivno po šest sati na dan, rekao je Talijanima Marko Pjaca. Počeo je s laganim vježbama skoro tri tjedna nakon teške ozljede...

VIDEO

Marko Pjaca u procesu je rehabilitacije poslije operacije križnog ligamenta i meniska desnog koljena. U utorak će biti tri tjedna otkako je zaradio tešku ozljedu u Estonije, a poslije uspješne operacije kod rimskog doktora Marianija, nogometaš puno vremena provodi u Juveovom JMedical centru kako bi se što prije vratio u pogon.

- Osjećam se dobro. Najvažnije da sam opet počeo raditi i za sada ide sve na pravi način - rekao je Pjaca Talijanima.

- Program je intenzivan s dva treninga dnevno po dva ili tri sata. Treniram intenzivno po šest sati na dan - objasnio je naš talentirani ofenzivac.

Nakon operacije, poručio je sljedeće:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od srca hvala svima koji su proteklih dana bili uz mene. Vaša podrška mi puno znači i bit će mi dodatna motivacija za što bolji i brži oporavak koji zahvaljujući sjajnom medicinskom osoblju u Rimu počinjem - danas.

Podsjećamo, operaciju su izveli prof. Mariani uz asistenciju dr. Claudija Riga, šefa Juventusove liječničke službe. Sve je prošlo u najboljem redu i Marko odmah počinje proces rehabilitacije. Prognoza je da će se vratiti na teren za šest mjeseci.

Iako je operacija protekla u najboljem mogućem redu, pred Pjacom je mukotrpan rad za povratak na teren. Jer predviđenih šest mjeseci pauze lako bi se moglo pretvoriti i u više ne bude li hrvatski reprezentativac strpljiv pri povratku.

- Metoda kojom se on koristi igračima omogućava da se na teren vrate nakon četiri, četiri i pol mjeseca. Međutim, preporuka Fife govori da nakon takvih ozljeda oporavak traje sedam-osam mjeseci - rekao nam je dr. Nemec i nastavio:

- Igračima koje sam ja operirao nisam dopuštao igranje utakmica ako nije prošlo barem šest mjeseci. Ako se požuri s povratkom, onda se ozljeda može pogoršati. Kod prednjih križnih ligamenata vjerojatnost od ponavljanja takve ozljede je od tri do pet posto. Kad su igrači od mene tražili da igraju, a nije prošlo šest mjeseci, ja bih im rekao da nađu drugog liječnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića