Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Playstation i aparat za kavu, baš nikamo ne idemo bez njih'

'Playstation i aparat za kavu, baš nikamo ne idemo bez njih'
1

‘Kauboji’ su se u godinama najvećih uspjeha okupljali u njegovoj i Čupićevoj sobi, u šali nazvanoj ‘Kafić kod Malog i Manjeg’... Sada u reprezentaciji nema Čupića pa nema više ni kafića

VIDEO

U Rouenu su se hrvatski rukometni reprezentativci smjestili u hotel uz rijeku Seineu, sa Saudijcima, Mađarima i Bjelorusima. Nema tu nekog luksuza, ali naši dečki se snađu, i sa smještajem i sa slobodnim vremenom.

- Ma baš tako. Nikad se ne žalimo. Važno je da je na terenu sve OK - sa smiješkom kaže naš dobroćudni div s crte Željko Musa.

Prostorije za masaže, koliko god to zvuči nevjerojatno na ovoj razini, u hotelu nema, a nema više ni “kafića” u jednoj od soba, što je svojedobno bila posebnost ove momčadi. Bilo je to u Londonu, u vrijeme OI-ja 2012., improvizirani kafić zvao se Kod Malog i Manjeg, a smjestio se u sobi Ivana Čupića i Zlatka Horvata, koji su imali najveći balkon. Pa su znali organizirati i nešto što smo tad zvali “Balkon party”.

- A ne, nema više toga. Nažalost. Bilo nam je toliko dobro da su nas već od sljedećeg turnira razdvojili, ha, ha - kaže Horvat i dodaje:

- Ali nema veze, snađemo se mi za druženje, nema veze kod koga i kako, uvijek pronađemo neko rješenje...

Sve i da im dopuste takav format zabave, postoji objektivan problem. Naime, Ivana Čupića ovog puta nema u reprezentaciji.

- Da, Manji je na zasluženom odmoru. Čupko je ovaj put odlučio malo predahnuti, vidjet ćemo hoće li nam se moći priključiti na nekom od sljedećih turnira. To će on dogovoriti s izbornikom i ljudima iz saveza. Dao je jako puno za Hrvatsku, donio nam jako puno veselja, ali zadnjih nekoliko godina trpio je možda malo previše kritika. Nije lako to sve istrpjeti i jasno mi je zašto je odlučio napraviti pauzu - kaže Horvat.

Nema Čupića, ali ima PlayStationa. Prije bi na prvenstvo išli bez dresova nego bez “plejke”.

- Ma naravno da je tu PlayStation, ništa bez toga. Smjestili smo ga u prostoriju u kojoj se održavaju i konferencije za novinare, pa možete i vi baciti jednu s nama - sa smiješkom je ponudio Zlatko Horvat, a mi smo ponudu rado prihvatili, samo kada dođe pravo vrijeme za to...

Ima tu i kvalitete, vrhunskih gejmera, ali i tu je presudno iskustvo.

- Priključili su nam se mlađi igrači, mislio sam da će nas ‘ubijati’ na PlayStationu, ali nije baš to tako. I dalje smo mi iz stare garde najjači, dominiramo, ha, ha - pohvalio se Zlaja i nastavio:

- Hotel je krcat, nema baš previše mjesta, a ta prostorija je dovoljno velika, pa smo tako iskombinirali. To nam je omiljena zabava, a tamo i kartamo, družimo se.

Kad se sve zbroji, “kafić” ipak postoji. Jer tu je i aparat za kavu.

- Naravno da je tu, sve je na istome mjestu, u toj sobi za zabavu. Evo, izvolite, slobodno si skuhajte kavu, na raspolaganju je - opet je ljubazno ponudio Horvat.

Važno je i to da se druže izvan terena, i tu se gradi momčadski duh. Iako, oni s tim nikad nisu imali problema...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...