Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pobjeda Neureuthera, Hrvati su ostali bez druge vožnje...

Pobjeda Neureuthera, Hrvati su ostali bez druge vožnje...
1

Felix Neureuther pobjednik je slalomske utrke u japanskom skijalištu Yuzawa Naeba. Trojica hrvatskih skijaša ostala su bez plasmana u drugu vožnju

VIDEO

Ulasku u borbu za bodove od hrvatskih skijaša najbliži je bio Matej Vidović koji je ostvario 32. vrijeme prve vožnje, a od mjesta među prvih 30 dijelilo ga je 26 stotinki. Filip Zubčić je bio 35. s 36 stotinki zaostatka za tridesetim, a Istok Rodeš je završio prvu vožnju na 39. mjestu i 48 stotinki udaljen od plasmana među tridesetoricu najbržih.

Prvu vožnju nisu završila 23 skijaša, među kojima je bio i vodeći u Svjetskom kupu Austrijanac Marcel Hirscher, a najbrži je bio Nijemac Fritz Dopfer sa samo dvije stotinke boljim vremenom od Šveđanina Matthiasa Hargina, dok je trećeplasirani Šveđanin Andre Myhrer zaostao za 22 stotinke. Vodeći slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen bio je na diobi osmog mjesta sa 79 stotinki zaostatka.

No, u drugoj vožnji je sve konkurente nadmašio iskusni 31-godišnji Nijemac Felix Neureuther, koji je nakon prve vožnje zauzimao peto mjesto. Neureuther je i u drugoj vožnji ostvario peto vrijeme, što mu je bilo dovoljno da u ukupnom zbroju bude za pet stotinki brži od Šveđanina Myhrera.

Na treće se mjesto sa dvadesetog iz prve vožnje uspeo Austrijanac Marco Schwarz, dok je vodeći nakon prve dionice, Nijemac Fritz Dopfer završio kao četvrti. Henrik Kristoffersen, pobjednik na šest ovosezonskih slaloma, završio je na sedmom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Unatoč tomu, Norvežanin je i dalje uvjerljivo vodeći u redoslijedu slalomaša sa 716 bodova, dok je Hirscher unatoč odustajanju ostao vodeći u ukupnom redoslijedu s 1045 bodova, 88 više od drugoplasiranog Kristoffersena.

Nakon dvotjednog boravka u Aziji, alpinci se vraćaju na europska skijališta, gdje ih sljedeći petak i subotu, 19. i 20. veljače, očekuju utrke alpske kombinacije i spusta u francuskom Chamonixu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića