Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ćorić: Sviđa mi se taj pritisak; Krajan: Možemo otići do kraja

Ćorić: Sviđa mi se taj pritisak; Krajan: Možemo otići do kraja
1

Više mi se sviđaju velike pozornice, kad se igra za nešto važno. Kad je veći pritisak, očekivanja su velika. Sviđaju mi se takvi okršaji - rekao je naš teniski 'wonderkid'

VIDEO

Po prvi puta u povijesti, Hrvatska je uspjela preokrenuti zaostatak 0-2 i uzeti konačnu pobjedu u Davis Cupu. Dogodilo se to u gostima kod izuzetno neugodnih Amerikanaca u Portlandu.

Hrvatska se može pohvaliti kako ima stopostotan učinak protiv SAD-a u Davis Cupu, igrali smo međusobno četiri puta, četiri puta jedna teniska velesila poput njih ostala je praznih ruku.

Krajan: Konačno ćemo igrati u Hrvatskoj

Borna Ćorić hrvatski je junak, slavio je u odlučujućem meču protiv Jacka Socka 6-4, 3-6, 6-3 i 6-4. Priznaje da uživa u takvim mečevima:

- Nije bilo lako igrati peti meč. Moram biti iskren, sviđa mi se takav tip situacije. Volim to više nego igrati na nekom terenu daleko od publike i ljudi. Više mi se sviđaju velike pozornice, kad se igra za nešto važno. Kad je veći pritisak, očekivanja su velika. Sviđaju mi se takvi okršaji - rekao je naš teniski 'wonderkid'.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Francuske u rujnu što je posebno razveselilo izbornika Željka Krajana. Konačno ćemo igrati pred svojom publikom.

- Konačno ćemo igrati kod kuće. Borili smo se za ovo. Izbornik sam pet godina i igrali smo samo jednom kod kuće. Sad konačno imamo šansu igrati veliku utakmicu, polufinale Davis Cupa - rekao je izbornik naše Davis Cup reprezentacije te dodao:

- Nije izgledalo bajno nakon prvog dana. Marin je izgubio, a na taj smo bod računali u kalkulaciji kako možemo pobijediti Amerikance. Šanse nam nisu bile velike i nevjerojatno je da smo uspjeli preokrenuti. Nema puno težih situacija od ove. Ovo je nevjerojatan rezultat, a presudili su kvaliteta i širina.

Hrvatska u polufinalu igra protiv Francuske kod kuće od 16. do 18. rujna.

- Shvatit ćemo da smo napravili veliku stvar tek kad u polufinalu budemo u prilici igrati pred našom publikom. Igrati polufinale Davis Cupa kroz ovakav ždrijeb i uvjete u kojima smo bili daje nam poticaj. Najavljivali smo da bi ova sezona mogla biti velika i to se pokazalo. Idemo dalje i spremni smo ići do kraja - zaključio je Krajan.

Sock: Bio je to jedan od 'onih' dana

Amerikanci su ostali bez prilike za osvajanje svog 33. Davis Cupa. Slijedi im nekoliko mjeseci pauze, pa napad na novu titulu u 2017. godini. Njihov izbornik Jim Courier ponosan je na otpor svojih momaka.

- Morate im 'skinuti kapu' jer su odigrali izuzetno dobro. Znate, definitivno smo razočarani, ali smo ponosni na naše izdanje. Ponosan sam na otpor kojeg su pružili moji momci - rezimirao je.

Bornin rival Jack Sock priznaje da je imao jedan od 'onih' dana. Ništa ga nije išlo.

- Ćorić je odigrao vrlo dobar meč sveukupno. Očito, imao sam šanse i prilike koje nisam dobro iskoristio. To je tenis. Jedan dan pogađate sve i osjećate se sjajno, drugi dan to baš tako i ne bude - priznaje Jack Sock.

Čilić: Koncentracija je bila ključna

Naš prvi reket i glavni autor preokreta Marin Čilić ističe koncentraciju kao presudan faktor.

- Nije lako igrati protiv Johna i igrača poput njega kakav je recimo Ivo Karlović. Morate 'glavom' ostati skroz u meču. Može se dogoditi da čekate svoje šanse set ili dva. Morate čekati pravu priliku i dočekati ih spremno - zaključio je.

Poraženom Johnu Isneru ostalo je samo čestitati boljem od sebe. Ovo mu je već drugi poraz protiv Marina u mjesecu srpnju. Susreli su se u Wimbledonu gdje je Čilić bio uspješniji.

- On je bio pravi kad je trebao. Imao je puno samopouzdanja koje je dodatno naraslo nakon prvog seta - rekao je Isner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu