Obavijesti

Sport

Komentari 16

Potres u teniskom savezu: Dr. Ivo upitan, Krajanu se bliži kraj

Potres u teniskom savezu: Dr. Ivo upitan, Krajanu se bliži kraj
1

Karlović se prijavio na Challenger u Houstonu idući tjedan preko kojeg će pokušati ostvariti plasman u Top 100 i time osigurati direktan ulaz na Australian Open u siječnju. Izbornik Željko Krajan je pred odlaskom

VIDEO

Marin Čilić morao je otkazati nastup za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju zbog ozljede koljena, a na njegovo mjesto uz Bornu Ćorića trebao je uskočiti prekaljeni Ivo Karlović. No, kako sada stvari stoje, Dr. Ivo se reprezentaciji u Madridu neće priključiti iako je htio.

Pokretanje videa...

03:27

Razlozi su isključivo financijske prirode, piše Večernji list. Karlović je i u 40. godini života htio igrati, stavio se reprezentaciji na raspolaganje, ali izgleda da ćemo naslov braniti bez 'Diva sa Šalate'.

Iza svega se, čini se, krije mnogo bizarniji razlog, a to je raspodjela novca. Financijski kolač je s novim formatom Davis Cupa mnogo veći pa su i apetiti porasli. I kod igrača i kod Saveza. Dosad je raspodjela išla pola (timu) - pola (Savezu), a od ovih 50 posto koji idu timu 30 posto je dobivao prvi igrač, 30 posto drugi, a 40 posto ostali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, sad je igračima (teško je reći kojim, ali očito većini) zasmetalo da Karlović dobije 30 posto pa su inzistirali na novoj formuli: 18 posto drugom igraču, po dva i pol posto Serdarušiću i Goji, koji također putuju u Madrid, a sedam posto bi išlo stožeru...

Karlović se prijavio na Challenger u Houstonu idući tjedan preko kojeg će pokušati ostvariti plasman u Top 100 i time osigurati direktan ulaz na Australian Open u siječnju. 

Slijedom događaja, Karlović fizički ne bi mogao igrati u Madridu osim u slučaju ranog ispadanja. Ili eventualnog otkaza nastupa u Houstonu, međutim onda bi izgubio priliku za direktan plasman na Australian Open.

Sreća po izbornika Željka Krajana je što je barem Borna Ćorić siguran. Drugi kandidat morat će se birati između Nine Serdarušića i Borne Goje.

Cjelokupna situacija dovela je do organizirane zajedničke večere čelnika HTS-a, igrača i izbornika Željka Krajana nakon koje se pojavila priča da je Krajanovo izborničko mjesto pod upitnikom.

Pitanje je sada jedino hoće li Krajan sam dati ostavku ili će biti smijenjen što bi dovelo do situacije u kojoj bi Davis Cup reprezentaciju vodio netko od tenisača. Kao što je Ivan Ljubičić to napravio 2006. u Beču protiv Austrije.

HTS je za ponedjeljak najavio izvanrednu press konferenciju nakon koje će se znati više. Podne u Westinu trebalo bi razriješiti većinu nedoumica.

- Da, dolazim na pressicu u ponedjeljak u Zagrebu - rekao je Krajan.

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka