Obavijesti

Sport

Komentari 83

Povijesna noć za našu košarku: Bender kao 4. pick u Phoenix

Povijesna noć za našu košarku: Bender kao 4. pick u Phoenix
6

Samo godinu dana nakon što je Hezonja izabran kao peti na NBA draftu, Dragan Bender postavio je novi rekord. Izabran je kao četvrti pick NBA drafta, a uzeo ga je Phoenix

VIDEO

Dragan Bender najbolje je draftirani Hrvat u NBA povijesti. Mladog hrvatskog košarkaša uzeli su Phoenix Sunsi kao četvrti izbor noćašnjeg NBA drafta.

- Ispunio mi se san. Spreman sam za veliki korak u mojoj karijeri, igram profesionalno košarku od svoje 15. godine, a treninzi i utakmice u Maccabiju pripremile su me za ove izazove - rekao je uzbuđeni Bender (18), najmlađi pick na draftu.

No nije samo Bender imao razloga za slavlje noćas. U prvoj rundi izabran je i Ante Žižić kojeg su kao 23. pick izabrali su Boston Celticsi, a Ivica Zubac će u LA Lakerse kao 32. izbor NBA drafta. Kakva noć za hrvatsku košarku.

Kao prvi pick drafta izabran je Ben Simmons u Philadelphiju, drugi je Brandon Ingram kojeg su uzeli Lakersi, a ispred našeg Bendera je i Bostonov Jaylen Brown. S obzirom na svoju visinu i građu tijela te naviku Amerikanaca da igrače uvijek uspoređuju s njima poznatim zvijezdama, Bendera su već usporedili s Kristapsom Porzingisom.

- Mogao bi mu to biti mali problem, svi će ga uspoređivati s njim, ali Dragan još nije tako spreman kao što je bio Porzingis prošle godine - pričaju američki analitičari.

No Dragan kaže da je dobro upoznao svoju novu momčad.

- Bio sam tu dva dana i shvatio da je to jako dobro organiziran klub koji obraća pažnju i na najmanje sitnice. Imamo mladu momčad, sjajnog trenera, ljude koji vole raditi... Ponavljam, ovo je ostvarenje sna, no ovi zadnji tjedni bili su jako napeti. Sjajan je ovo osjećaj, jedva čekam da počnem trenirati - rekao je Bender.

Jezik naučio gledajući Prijatelje

Specijalizirani portali hvale Benderovu svestranost i, kako pišu, 'sjajnu obranu koja je netipična za europske igrače'. Kao manu istaknuli su mu krhku građu, manjak mišića.

'Jako je mršav, a to bi mogao biti problem u NBA-u. Naravno da bi se mogao popuniti s godinama, no trener Earl Watson mogao bi oklijevati da ga stavi u igru s obzirom na građu', piše Fot The Win uz dodatak:

'Engleski jezik naučio je gledajući Prijatelje, a njegov omiljeni lik je Chandler.'

Žižić i Zubac upotpunili sjajnu hrvatsku večer

Ante Žižić također iza sebe ima noć iz snova. Američki ga analitičari vide kao igrača koji ima sve što je potrebno za uspjeh u NBA-u, no u klub u kojem je dubok trag ostavio Dino Rađa vrlo vjerojatno neće otići odmah. Zubac je pak došao u redove velikih LA Lakersa kao drugi pick drugog kruga drafta i tako postao prvi Hrvat u ovoj slavnoj NBA momčadi. I njemu se predviđa nešto slično kao Žižiću.

NBA: NBA Draft
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića