Obavijesti

Sport

Komentari 91

Modri imali sreće: Dinamo u 3. pretkolu na Mađare ili Vallettu

Modri imali sreće: Dinamo u 3. pretkolu na Mađare ili Vallettu
1

Ukoliko prođu Saburtalo u drugom pretkolu Lige prvaka, Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika susreta između mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallette....

VIDEO

Nogometaši Dinama saznali su protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka. To će biti pobjednik susreta između mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallete.

Pokretanje videa...

Predstavljanje Dinamovih dresova 01:51

No Modri prvo moraju proći drugo pretkolo u kojem će u utorak igrati protiv gruzijskog Saburtala. 

Mađare trenira Sergej Rebrov, a Dinamu su 'ukrali' pojačanje
Mađare trenira Sergej Rebrov, a Dinamu su 'ukrali' pojačanje

- Ne, nemam nikakvih želja, osim da prođemo Gruzijce. I onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Znam da bi vama svima bilo zanimljivije da zaigramo protiv Crvene zvezde, ali tko god nam dođe, bit ćemo spremni. No, prvo treba proći Saburtalo - rekao je trener Dinama Nenad Bjelica uoči ždrijeba i puta njegove momčadi u Gruziju, ali na kraju sigurno može biti zadovoljan ždrijebom, jer realno gledajući, 'Modri' su na papiru puno kvalitetnija momčad.

Ferencvaroš je ogroman favorit u dvoboju protiv Vallette i njihovo ispadanje bi bilo pravo iznenađenje. Mađari su u prvom pretkolu iznenađujuće izbacili bugarski Ludogorec ukupnim rezultatom 5-3.

Maltežani su do drugog pretkola stigli nakon što su prošli luksemburški Dudelange i to zbog golova u gostima. Ukupan rezultat bio je 3-3.

Od hrvatskih klubova je Rijeka već jednom igrala protiv Ferencvaroša u drugom pretkolu Europske lige 2014. godine i tada su prošli ukupnim rezultatom 3-1. 

Modri su protiv mađarskog Ferencvaroša igrali 1963. godine u polufinalu Kupa velesajamskih gradova kada su ih izbacili nakon pobjeda 1-0 i 2-1. Susreti 3. pretkola na rasporedu su 6./7. i 13. kolovoza

Mađari Dinamu ukrali igrača

Vrijednost mađarske ekipe je 20 milijuna eura prema Transfermarktu, a trener je legendarni ukrajinski nogometaš Sergej Rebrov. U Ferencvarošu igra i nesuđeno Dinamovo pojačanje Eldar Čivić. Njegov prelazak u zagrebačku momčad je prije par tjedana bio samo stvar formalnosti, no sve se preokrenulo preko noći i lijevi bek je svoju karijeru nastavio u Mađarskoj, no sudbina je htjela da zaigra protiv Dinama.

Momčad Nenada Bjelice imala je jako puno sreće u ždrijebu jer su mogli izvući puno teže protivnike. Tu su još bili Maribor, Crvena Zvezda, PAOK, klubovi koji bi za zagrebačku momčad sigurno bili tvrđi orah od Mađara i Maltežana.

Susreti 3. pretkola na rasporedu su 6./7. i 13. kolovoza.

Ostali parovi su:

Cluj/Maccabi - Celtic/Nomme Kalju

APOEL/Sutjeska - Qarabag/Dundalk

PAOK - Ajax

New Saint/Kopenhagen - Zvezda/Helsinki

Maribor/AIK - BATE/Rosenborg

Ako prođu i Saburtalo i pobjednika susreta između Ferencvaroša i Vallette, čeka ih samo još jedna, posljednja prepreka pred ulazak u skupine Lige prvaka, a to je play-off. Naravno, postoji opcija i da Gruzijci iznenade Dinamo. U tom slučaju će Nenad Bjelica i njegovi dečki nastaviti natjecanje u trećem pretkolu Europske lige, a tamo će im mogući protivnik biti pobjednik utakmice između Ararata iz Armenije i Lincolna s Gibraltara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio