Obavijesti

Sport

Komentari 186

Dinamo je u četvrtfinalu Lige prvaka! Barça stiže u Zagreb!

Dinamo je u četvrtfinalu Lige prvaka! Barça stiže u Zagreb!
6

Juniori Dinama fantastičnom su igrom u drugom poluvremenu pobijedili Anderlecht 2-0 u osmini finala Lige prvaka i izborili ogled protiv Barcelone na Maksimiru 8. ili 9. ožujka

VIDEO

Dinamo je u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka! Sjajnom predstavom u Bruxellesu na stadionu Constant Vanden Stock, gdje su seniori prije šest godina slavili u Europskoj ligi, "modri" klinci svladali su Anderlecht 2-0 i bukirali sraz protiv Barcelone na Maksimiru 8. ili 9. ožujka!

 

[VIDEO] Odvojite minutu i uživajte u golovima Gojaka i Brekala, te sjajnoj pobjedi naših mladića protiv RSC Anderlechta u Bruxellesu! Bravo dečki, ponosni smo na vas!Take a minute to admire goals by Gojak and Brekalo from tonight's magnificent win vs. RSC Anderlecht in Bruxelles! Boys, you make us proud!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 23. veljače 2016

Domaćin je mogao doći do vodstva već u drugoj minuti nakon što je Vancamp pucao. No prečka je spasila Zagrepčane. Gosti, međutim, nisu dopustili Anderlechtu da konstantno napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prilikama bogatom prvom poluvremenu Dinamo je najbolju šansu imao u 34. minuti, kad je Sosa prošao po lijevoj strani i dao za Božića, no napadač "modrih" nije se najbolje snašao i pucao je ravno u Milu Svilara, domaćeg golmana.

Cvitanovićeva momčad fantastično je otvorila drugo poluvrijeme i u samo 12 minuta riješila pitanje pobjednika. U 47. minuti Benković je glavom spustio loptu za Gojaka pred gol domaćih nakon Brekalova kornera, a bosanskohercegovački napadač smireno je poentirao za 1-0.

Unatoč dobrom rezultatu, Dinamo se nije povukao nego je nastavio napadati kao da je neodlučeno. Belgijci se nisu ni snašli, a na semaforu je u 57. minuti već stajalo 2-0. Josip Brekalo sjurio se po lijevoj strani, prošao jednog domaćeg igrača i opalio žabicu koja je prevarila Svilara i odsjela u suprotnom kutu.

Morao je svoje umijeće pokazati i Adrian Šemper. Dinamov golman obranio je dvije sjajne situacije za Bourarda iz slobodnjaka, potom i Amranija sredinom nastavka.. Nakon toga Dinamo je zatvorio prilaze svom golu i čuvao rezultat - napadajući. Pokazalo se to najboljom taktikom za Belgijce.

Nakon osvajanja prvog mjesta u fazi po skupinama, Dinamovi juniori tako su napravili novi sjajan rezultat i izborili meč snova protiv Barcelone. Ne sumnjamo da će to biti na odlično ispunjenom Maksimiru.

Juniorska Liga prvaka, osmina finala:

  • Anderlecht - Dinamo 0-2 (Gojak 47', Brekalo 57')

Kronologija:
Anderlecht - Dinamo 0-2


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90+3' KRAJ! Dinamo je u četvrtfinalu Lige prvaka! Golovima Amera Gojaka i Josipa Brekala "modri" su izborili veliki okršaj s Barcelonom na Maksimiru već za dva tjedna, 8. ili 9. ožujka! Bravo Dinamo!

90+2' Izlazi Gojak i troši još malo sekundi, ulazi Tin Matić.

90+1' Još tri minute nadoknade do slavlja Dinama.

83' Izlazi Dani Olmo, ulazi Matija Fintić. Dinamo je na pragu velike pobjede.

74' Brekalo dobiva žuti karton.

71' Davor Lovren ulazi umjesto Božića. Bourard je na drugoj strani dobio žuti.

68' Ponovno Šemper spašava Dinamo! Pucao je Amrani, Adrian brani.

66' Potegao je Bourard iz slobodnjaka pod prečku, Šemper to vadi u korner.

59' Sjajna šansa za Danija Olma! Gojak mu je ubacio s desne strane, a Španjolac je iz poluvoleja promašio gol.

57' GOOOL! Josip Brekalo zabija za 2-0! Odapelo je Dinamovo lijevo krilo malo unutar šesnaesterca nakon solo-prodora, lopta je prevarila Svilara i završila u suprotnom kutu. Bravo "modri"!

55' Dinamo odlično igra, unatoč vodstvu nije se povukao u obranu. Još jedan gol riješio bi pitanje četvrtfinalista.

47' GOOOOL! Dinamo vodi u Bruxellesu! Brekalo je izveo korner, Benković visoko skočio na petercu i spustio do Gojaka koji iz blizine šalje loptu u mrežu!

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena. Litavski sudac Andris Treimanis nije ni sekundu produžio prvi dio. Nema golova nakon prvih 45 minuta koje je bilo poprilično izjednačeno. Nadajmo se da će "modri" proigrati u nastavku i zabiti taj zlata vrijedan gol.

34' Velika šansa za Dinamo! Sosa je prošao po lijevoj strani, dao Božiću loptu na peterac gdje je napadač Dinama loše pucao, ravno u Svilara.

29' Dinamo često izlazi u protivničku polovicu, imao je jedan korner, ali ništa se nakon njega nije izrodilo. Azevedo-Janelas pucao je na drugoj strani, Šemper je siguran.

24' Igra se malo primirila u zadnjih desetak minuta. Filip Benković dobio je žuti karton zbog faula na Bernieru.

14' Brekalo je iznudio slobodnjak na 20-ak metara za Dinamo. Sam ga je i izveo, ali pucao je ravno u domaćeg golmana.

10' Nema ispita snaga u Bruxellesu, puca se sa svih strana. Brekalo je pokušao iz slobodnjaka, obranio mu je Svilar. Na drugoj je strani opet pucao Vancamp, ali nije bio precizan.

5' Odgovara Dinamo. Pucao je Dani Olmo, ali nije pogodio okvir.

2' Anderlecht je umalo odmah šokirao "modre"! Imali su domaćini korner nakon kojega je Vancamp pucao i pogodio prečku.

1' Počela je utakmica. Sretno Dinamo!

18:55 Sve je spremno za početak utakmice. Dinamo će nastupiti u gostujućoj, žutoj garnituri dresova.

Sastavi:

  • Anderlecht (4-2-3-1): Svilar - Denayer, Faes (kap.), Cools, Amrani - Van der Heyden, Bourard - Bernier, Mangala, Azevedo-Janelas - Vancamp
    klupa: D'Alberto, Sowah, Silinou, Mikal, Petit, Amuzu
     
  • Dinamo (4-3-3): Šemper - Hudećek, Soldo, Benković (kap.), Sosa - Gojak, Moro, Knežević - Olmo, Božić, Brekalo
    klupa: Miškić, Tomiček, Plantak, Fintić, Matić, Lovren, Čabraja
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov