Obavijesti

Sport

Komentari 13

Prvi korak ka ujedinjenju UFC boraca: 'Borba za ispravnost'

Prvi korak ka ujedinjenju UFC boraca: 'Borba za ispravnost'
1

Vrijeme je da se naši glasovi čuju i da pokrenemo promjenu nabolje i za nas borce i za UFC. Svi se bojimo, ali vrijeme je da se ujedinimo, pozvao je veliki Georges St. Pierre kolege suborce

VIDEO

Da, i službeno se oformilo novo udruženje UFC-evih boraca. Još jedno u nizu. Ovoga puta radi se o Udruženju MMA boraca (Mixed Martial Arts Athletes Association - MMAAA) koje predvode velika imena sporta. Georges St. Pierre, Cain Velasquez, T.J. Dillshaw, Donald Cerrone i Tim Kennedy. Sve velika imena.

To je dobar početak. Nešto što je nedostajalo posljednjim udruženjima MMA boraca - zvučna imena koja će zapeti za oko javnosti. Pogotovo kada je čelno lice organizacije bivši svjetski prvak i kralj welter kategorije Georges St. Pierre. Čovjek kojem ne treba dodatna slava i eksponiranost, toga se ovako i onako u karijeri nadobivao koliko mu je srce htjelo. Ovdje se radi o sasvim drugim stvarima.

Captain America The Winter Soldier World Premiere - By Lionel Hahn

- Udruženje se bazira na borbi za prava MMA boraca i pokušaju dramatičnih promjena regulativa novih vlasnika UFC-a. Novi vlasnici se nečuveno ponašaju prema borcima - iznijela je grupa MMAAA u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Vrijeme je da se naši glasovi čuju'

- UFC bez boraca su samo tri slova abecede - rekao je St. Pierre pa nastavio:

- Vrijeme je da se naši glasovi čuju i da pokrenemo promjenu nabolje i za nas borce i za UFC. Svi se bojimo, ali vrijeme je da se ujedinimo. Ovo je borba za ispravnost protiv onoga što je neispravno. Ne smijemo se bojati stati iza svojih vrlina.

Georges St. Pierre je s ostalim velikanima UFC-a stao iza načela koje zastupaju. Veće plaće (jer svi borci su osim najvećih zvijezda nedovoljno plaćeni), poboljšana briga o zdravlju i ostatak financijske podrške.

Obitelj Fertitta i Dana White ovog su ljeta prodali UFC za 4,2 milijarde dolara čime je srušen rekord MMA sporta. Novi vlasnici, agencija WME/IMG, su opleli po borcima i donijeli kojekakve rigorozne odluke, a potonja koja je digla na noge većinu obožavatelja bila je situacija s Anthonyjem Johnsonom. Naime, The Rumble je trebao nastupiti u glavnoj borbi večeri protiv Daniela Cormiera, ali DC je otkazao nastup zbog ozljede.

Zatim se dogodila nevjerojatna situacija u kojoj novi vlasnici nisu htjeli dati ulaznicu Johnsonu da makar prisustvuje eventu kao gost. Johnson je javno zatražio ulaznicu da dođe pozdraviti obožavatelje, kojih će u areni u Torontu biti i od kojih je veliki broj kupio ulaznicu upravo zbog njegove borbe s DC-em.

Prste je upleo i Bjorn Rebney

- Znam da velika većina boraca želi ostati anonimna, ali društvo, govorim vam - dođite i podržite nas. Vrijeme je da se zajednički odupremo svemu - dodao je veliki St. Pierre.

Nije na odmet reći i kako je UFC prošle godine zaradio nevjerojatnih 600 milijuna dolara. Novom Udruženju pridružio se i bivši predsjednik Bellatora Bjorn Rebney.

- Cilj Udruženja je, između ostalog, da se pravilno raspodijeli zarada, odnosno da borcima pripadne i do 50 posto za razliku od dosadašnjih 8 posto - rekao je Rebney.

Ironično je da je iza boraca stao bivši predsjednik Bellatora, koji je u svoje vrijeme bio na glasu kao škrtiji i od UFC-a. Ali dobro. Bivši višestruki svjetski prvak UFC-a u teškoj kategoriji Randy Couture za bloodyelbow.com iznio je svoje mišljenje.

- Vjerujem da Bjorn ima drugačije namjere. Čini mi se da je zainteresiran za stvaranje organizacije boraca kojima bi bio promotor, organizacije koju bi borci posjedovali. Nešto slično kao što imaju "Professional Bull Riders". To je moje nagađanje zašto je Bjorn ustvari ovdje. Sigurno je nešto više od samog savjetnika borcima.

Vjerojatno je Couture pogodio samu srž stvari. No to ćemo ostaviti za neku drugu temu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu