Obavijesti

Sport

Komentari 19

Raketa i ja, cimera dva: Tko s kim dijeli sobu u reprezentaciji

SAVJETI Bolje je da su dvojica u sobi, jedan drugom pomažu, iako, imao sam slučaj da je igrač učio za ispit i molio me da bude sam, rekao je Otto Barić

VIDEO

 

Idemoooooo...😃👍⚽️ @alen_halilovic

Fotografiju objavljuje Ivan Rakitic (@ivanrakitic)

Danas za večerom u rovinjskom hotelu hrvatski izbornik Ante Čačić igračima će priopćiti tko će na put u Francusku, a tko će napustiti pripreme.

Konačnim popisom za Euro neki igrači ostat će bez cimera. Za razliku od Nike Kovača, koji je raspario neke cimere te na svoju ruku odlučio tko će s kime u sobu, Ante Čačić dozvolio je igračima da samostalno odluče.

- Tako je najbolje. Neki igrači su veliki prijatelji i izvan terena, druže se, vole biti zajedno i nema razloga da ih se ne stavi zajedno u sobu - objasnio je određivanje cimera bivši izbornik Otto Barić.

U svakoj generaciji ima igrača koji ne žele cimera već imaju vlastitu sobu.

- Kod mene je bio slučaj da je jedan igrač studirao i želio je biti sam kako bi u slobodno vrijeme mogao učiti. Nema puno slučajeva gdje igrači žele biti sami, uostalom, teško da hotel ima 27 jednokrevetnih soba. Smatram da je pozitivno kad su dvojica u sobi, jedan drugome često mogu pomoći, ohrabriti jedan drugoga... No isto tako treba paziti da ne sparite dvojac koji je sklon problemima, u tom slučaju bi taj dvojac trebalo raspariti. Jesam li imao takav slučaj? Jesam, imao sam igrače koji nisu mogli biti zajedno i morao sam ih razdvojiti, ali to su vam jako rijetki slučajevi. Uglavnom to sve štima - rekao je Herr Otto, koji je bio izbornik od kolovoza 2002. do lipnja 2004. i završetka Europskog prvenstva u Portugalu.

Kod Ante Čačića, u prvom dijelu priprema u Svetome Martinu na Muri Alen Halilović, primjerice, bio je cimer s Dujom Ćaletom Carom, no dolaskom Ivana Rakitića, Alen se preselio. U jednoj sobi, možemo je nazvati gajnička, zajedno su kvartovski prijatelji Domagoj Antolić i Milan Badelj, koji su odrasli u Gajnicama. U jednoj se igra briškula, u drugoj bela, u trećoj PlayStation...

Barcina soba gleda na more

Alen Halilović bio je cimer s mladim Dujom Ćaletom Carom, no dolaskom Ivana Rakitića, s kojim je igrao u Barceloni, Alen se premjestio. Raketa i Alen su cimeri već duže vrijeme...

Dvokrevetna gajnička soba

Milan Badelj i Domagoj Antolić odrasli su svega nekoliko stotina metara jedan od drugoga, u zapadnom zagrebačkom kvartu Gajnice. Veliki su prijatelji i izvan travnjaka, a i igrali su zajedno u Dinamu.

Soba za trešetu i briškulu...

Nikola Kalinić cimer je s bivšim suigračem iz Hajduka Ivanom Strinićem. Dvojac je zajedno igrao za Hajduk 2008. godine. Ako tražite idealne protivnike za, primjerice, briškulu, ovo je prava soba.

Ping-pong soba: Nema boljih

Tin Jedvaj nikad nije igrao u prvoj momčadi Dinama s Antom Ćorićem, no prijatelji su iz mlade reprezentacije. Vole stolni tenis, a Ćorić je tu majstor, teško da ga netko u momčadi može pobijediti.

Hajdučka soba: Suba i Perišić

Danijel Subašić dijeli sobu s Ivanom Perišićem, najboljim hrvatskim igračem posljednje dvije godine. Kad god zagusti na terenu, Perišić je tu da spasi stvar, dok je Subašić naša sigurna “rukavica”.

Soba zvana 'ništa ispod 90'

Pričuvni golman Lovre Kalinić za cimera je odabrao Duju Čopa, iako Čop nije prema njemu imao milosti u derbiju u kolovozu 2014. zabivši mu dva gola. Čop nosi broj 91, Lovre Kalinić 90.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna