Obavijesti

Sport

Komentari 14

Razočarani navijači osnovali NK Varteks da bi sačuvali ime

Razočarani navijači osnovali NK Varteks da bi sačuvali ime
4

Iscrpili smo sva sredstva da spriječimo promjenu imena kluba, a ime Varteks ne smije se zaboraviti - objasnio je Rikardo Kahlina, tajnik kluba i vođa White Stonesa

VIDEO

Na terenu petnaestorica trčkaraju na zagrijavanju, a uz rub terena više od 150 ljudi pije pivo iz plastičnih čaša i šutke ih gleda. Mjesto radnje je igralište u varaždinskom naselju Jelkovec, a dečki koji se zagrijavaju prvi su igrači NK Varteksa. I navijači Varteksa, ali “onog pravog”...

- Iscrpili smo sva sredstva da spriječimo promjenu imena kluba, a ime Varteks ne smije se zaboraviti - objasnio je Rikardo Kahlina, tajnik kluba i vođa navijačke skupine White Stones, razloge osnivanja novoga kluba.

Njihov Varteks promijenio je ime u Varaždin, uprava je klub odvela na dno i nije preostalo ništa drugo nego osnovati novi klub. I krenuti od 5. lige. Klupske boje bit će plava i narančasta, a igrat će u retrodresovima, u kakvima je igrala slavna generacija Varteksa iz ‘90-ih.

- Podupiru nas klupske legende, uz nas su Dražen Besek, Robert Težački, Đuro Lukač, Mensur Duraković... Ali i Zoran Brlenić, zbog kojeg je bumbar postao simbol Varteksa. Pokojni predsjednik Herjavec jedanput je rekao: ‘Svaki igrač ima svoje mušice u glavi, ali Brla ima bumbara’. I taj nadimak ostao je klubu, a sad ćemo ga mi preuzeti. Uz Brlenićev blagoslov, naravno - kaže tajnik Kahlina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dio igrača došao je na poziv, dio ih se sam javio, ali svima je zajedničko to što vole Varteks. Baš kao i trener.

- Kad smo se okupili, imali smo želje, a sad već imamo i ambicije. Želimo se boriti za vrh, no neće biti tragedija ako ne uspijemo u prvoj sezoni - kaže trener Denis Vidaček i dodaje:

- Atmosfera oko kluba je i više nego pozitivna, mnogi se nude da pomognu kako mogu. Neki će popiti pivo, neki će pomoći i konkretnije.

Klub će se financirati članarinama od 100 kuna na godinu i svatko tko to uplati, može sudjelovati u radu skupštine. Jedan član, jedan glas...

Za sve im je kriv Glazer

Navijači Manchester Uniteda 2005. su osnovali F.C. United of Manchester jer je njihov voljeni klub preuzeo omraženi američki tajkun Malcom Glazer. Krenuli su iz desete lige, no napreduju. Danas su u sedmom rangu.

Ma kakav Red Bull?

Austria Salzburg, s kojom je Otto Barić 1994. igrao u finalu Kupa Uefe, 2005. godine postala je Red Bull Salzburg. Promijenjene su i klupske boje, pa su navijači osnovali novu Austriju. Već su u trećoj ligi.

Nećete nam seliti klub

U ljeto 2002. FC Wimbledon preselio se u drugu četvrt i promijenio ime u MK Dons. Navijači su brzo reagirali, osnovali AFC Wimbledon i sačuvali tradiciju. Njihov klub gura odlično, došao je do četvrte lige.

Pravi 'redsi' su preskupi

Razlog? Pristupačnost, objasnili su navijači Liverpoola odluku da osnuju AFC Liverpool. Zbog previsokih cijena ulaznica formirali su klub, koji je 2008. krenuo iz najniže lige. I puno je pristupačniji navijačima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića