Obavijesti

Sport

Komentari 6

Renault predstavio novi bolid: Vratio se temeljnoj žutoj boji

Renault predstavio novi bolid: Vratio se temeljnoj žutoj  boji
1

Momčad Renaulta napokon je predstavila novi, a ujedno i konačni, izgled bolida za nadolazeću sezonu - R. S. 16 ima temeljnu mat žutu boju s crnim i zlatnim detaljima

VIDEO

Momčad Renaulta napokon je predstavila novi, a ujedno i konačni, izgled bolida za nadolazeću sezonu. Iako je na bolidu, za vrijeme testiranja u Barceloni, prevladavala crna boja s ponekim žutim detaljem, iz Renaulta su najavili da će bolid doživjeti drastične promjene.

Slijedeći neke starije koncepte bolida, predvidjeli smo da bi ovogodišnji R. S. 16 mogao biti u potpunosti žut. Renault je tako u povratničku sezonu ušao onako kako je i otišao - 2010. godine bolid je bio žut s ponekim crnim i crvenim detaljem, a to je ujedno bila i posljednja sezona u Formuli za francuskog proizvođača automobila. 

Naredne, 2011. godine, Renault je u Formuli ostao samo kao dobavljač motora za Lotus, a već iduće, 2012. godine, je otišao.

Kao i Red Bull, Renault je odabrao mat boju svojih bolida samo sa crnim i zlatnim detaljima.

- Boja je važna jer govori puno o vašem identitetu i koga predstavljate - rekao je Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul, bivši direktor Caterhama.

- Odlučili smo se za žutu boju koja je Renaultova boja još od 1946. godine. Ostali smo vjerni vlastitoj povijesti - zaključio je.

Realni pogledi za kraj sezone

Bilo bi suludo razmišljati o pobjedničkim postoljima u povratničkoj sezoni. Zadnji kojem je to pošlo za rukom je bio Ross Brawn sa svojim Brawn GP-om 2009. godine i Jensonom Buttonom te Rubensom Barrichellom u glavnim ulogama. No Brawn GP je priča za sebe. Bila je to njihova prva i posljednja sezona jer su se već sljedeće prodali Mercedesu.

Čelnici Renaulta su realni - ove sezone ciljaju na šesto mjesto.

- Ciljamo oko šestog mjesta u prvenstvu. Prošle godine smo završili kao šesti i ne vidimo razloga zašto to ne bi ponovili i ove godine - dodao je Abiteboul.

Spomenimo još da će Renaultovi vozači za sljedeću sezonu biti Kevin Magnussen i Joylon Palmer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica