Obavijesti

Sport

Komentari 162

Rijeka prošla nakon neviđene drame, 4 penala i produžetaka

Rijeka prošla nakon neviđene drame, 4 penala i produžetaka
8

Nakon pola sata igre u Rudešu Rijeka je vodila 3-0 i činilo se da je put u Kupu za Rudeš završio. No vodeća momčad Druge lige čudesno se vraća i iz tri penala zabija za 3-3. U produžetku je Rijeka zabila za 5-3

VIDEO

Utakmica prvaka, vodećih momčadi u Prvoj i Drugoj HNL, Rijeke i Rudeša pravi je dokaz zašto nogometni navijači diljem svijeta obožavaju kup. Utakmica osmine finala u Rudešu imala je sve. Fantastične golove, preokrete i produžetke nakon kojih su gosti iz Rijeke slavili 5-3.

Odlično je krenula Rijeka. Već u četvrtoj minuti Franić je napravio faul na Vešoviću u kaznenom prostoru i sudac Marko Matoc pokazao je na kazneni udarac. Penal je sigurno izveo Gavranović i Rijeka je rano povela.

Tri minute kasnije novi gol Rijeke. Bradarić je izveo korner, a novi hrvatski reprezentativac Mitrović pogodio glavom za 2-0. Nakon toga Rudeš se malo posložio i počeo ravnopravnije parirati vodećoj momčadi Prve HNL. No u 33. minuti novi šok, fantastičan gol Franka Andrijaševića.

Veznjak, kojeg su odbacili i Dinamo i Hajduk u životnoj je formi, a to je pokazao i u Rudešu. Franko je potegnuo s 30 metara i sjajno lobao domaćeg golmana. U tom trenutku činilo se da je priča gotovo i da Rijeka već može planirati gostovanje kod Lokomotive u nedjelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filmski preokret Rudeša

U drugo poluvrijeme ušlo se s velikom prednosti Rijeke, no to nije bilo ni približno gotovo. Šofranac je u 52. minuti u kaznenom prostoru srušio Babića, a Topić zabio za 3-1 iz penala.

U 61. minuti novi penal za Rudeš i isti glavni 'glumci'. Opet ga je skrivio Crnogorac Šofranac, igrao je rukom ispred Babića, a Rudešove 'desetka' Topić zabija za 2-3! Rijetko kada na jednoj utakmici viđamo dva penala, tri još rjeđe, a četiri gotovo nikada. A upravo se to dogodilo u Rudešu.

U 79. minuti novi penal za Rudeš! Opet na Babiću, srušio ga je Mitrović, a Topić je pogodio za 3-3! Doista neviđene scene: četiri penala na utakmici, sva četiri pogođena, tri zabio jedan igrač (Topić), tri izborio jedan (Babić)! Nevjerojatno, no momčadi su ušle u produžetke nakon neviđenog preokreta Rudeša.

Rijeka proigrala u produžetku

A tamo je Rijeka napokon pokazala zašto je vodeća momčad Prve HNL. Krenuli su Riječani žestoko od samog starta, opasno pritisnuli Rudeš čiji nogometaši nisu mogli stajati na nogama. Gostima se pritisak isplatio nakon 14. minuta produžetka. Črnic je izveo korner, a Šofranac zabio za 4-3 nakon čega više nije bilo povratka za domaćina. Rijeka je do kraja samo potvrdila pobjedu golom Gorgona u 107. minuti.

I to kakvim golom. Za kraj ove nevjerojatne utakmice Gorgon je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i iz mrtvog kuta s par metara zabio golčinu za ulazak u četvrtfinale Kupa. 

Eto, zato obožavamo Kup.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe