Obavijesti

Sport

Komentari 359

Rijeka je srušila Hajduk nakon preokreta i nastavila dugi niz

Rijeka je srušila Hajduk nakon preokreta i nastavila dugi niz
7

Nogometaši Rijeke nanizali su 15. utakmicu bez poraza u Jadranskim derbijima protiv Hajduka. Štoviše, slavili su na Poljudu 2-1 i tako ostavili bez šansi "bile" da dođu na drugo mjesto

VIDEO

Nadali su se u Hajduku kako će nakon više od četiri godine i sedam utakmica bez pobjede napokon osjetiti slast trijumfa nad Rijekom u Jadranskom derbiju na Poljudu. "Bili" su i vodili golom Tina-Svena Sušića iz 25. minute, ali borbeni gosti s Kvarnera preokrenuli su rezultat i slavili 2-1 golovima Marka Vešovića i Marija Gavranovića u drugom poluvremenu.

Osim što je Rijeka upisala 15. uzastopnu utakmicu bez poraza u Jadranskom derbiju, od čega šestu pobjedu, ujedno je prekinula niz Splićana bez primljenog gola u MAXtv Prvoj ligi koji je trajao sedam utakmica.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu i poveo u 25. minuti kad je Ivan Mastelić proigrao Sušića, a bosanskohercegovački reprezentativac, nakon što je pobjegao Žuti, precizno pogodio pokraj Vargića. Bio mu je to 11. prvenstveni gol u sezoni te četvrti u posljednja tri nastupa.

Jedan gol iza leđa Vargića bio je premalo za Hajduk da sačuva prednost i osvoji tri boda. Samo 12 minuta u nastavku trebalo je gostima da izjednače. Marko Vešović zabio je iz gužve svoj drugi gol u HNL-u u karijeri, drugi Hajduku, drugi na Poljudu i - drugi u pobjedi Rijeke 2-1, oba puta kao džoker s klupe. Uistinu zna kako zapapriti "bilima" u Splitu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da je sudac Fran Jović u 60. minuti pokazao na penal nakon što je Vešović rukom blokirao pokušaj Velázqueza, utakmica bi vjerojatno otišla u drugom smjeru. Ovako je Rijeka kompletirala preokret 12 minuta prije kraja. Rumunj Matei asistirao je Gavranoviću koji iz blizine zabija za 2-1.

Bio je to i konačan rezultat koji Rijeku matematički ostavlja u igri za naslov prvaka jer tri kola prije kraja zaostaje za Dinamom četiri boda koja gotovo sigurno neće dostići, a Hajduk je porazom izgubio matematičku šansu da nekim čudom dospije na drugu poziciju na kraju sezone jer mu Rijeka sada bježi 14 bodova. Ostat će Splićani još jednu sezonu treći, četvrtoplasirana Lokomotiva zaostaje za njima 12 bodova.

MAXtv Prva liga, 33. kolo:

  • Hajduk - Rijeka 1-2 (Sušić 25' / Vešović 56', Gavranović 79')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 359
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu