Obavijesti

Sport

Komentari 21

Rookie Balboa: Dario Šarić će noćas znati je li rookie godine

Rookie Balboa: Dario Šarić će noćas znati je li rookie godine
1

GLAVNI FAVORIT Šarićevi konkurenti su Joel Embiid i Malcolm Brogdon. Mnogi NBA velikani poput Shaquillea O’Neala i Kevina Garnetta sigurni su u Darijevu pobjedu...

VIDEO

Jedan boksač, jedan košarkaš, jedan grad. Rocky Balboa je, doduše, čista fikcija, a Dario Šarić itekako stvaran, ali puno ih toga veže. Philadelphia, njihov grad, ali i još puno, puno toga. Srce šampiona, recimo, ali to je samo jedan djelić ove priče...

Kad je prošlog ljeta došao u Philadelphiju, Dario Šarić bio je na nuli. Na novom početku. Nikog u SAD-u nije previše zanimalo što je radio u Ciboni, što je sve prošao u Turskoj, dokazivanje je tek počelo. I snalaženje u novom svijetu. Za početak je unajmio stan, zatim je unajmio i namještaj, jer tako to u Americi ide, pa krenuo u prvu šetnju. I naletio na - Rockyja!

Život kraj Rockyja

- Stanujem blizu centra grada, 15 minuta pješice od dvorane, desetak minuta od trening centra. I vrlo blizu poznatih stepenica kojima je trčao Sylvester Stallone u filmu ‘Rocky’. Kip je i dalje u podnožju stepenica koje vode do Umjetničkog muzeja - javio se Dario kad se smjestio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Došao iz drugog plana

Zastao je vjerojatno koji put pokraj čuvenoga kipa, jednog od simbola grada, možda i dobio inspiraciju. Rocky je, znate to iz slavne filmske priče, frajer na kojeg nitko nije ozbiljno računao, s periferije, daleko od glamura svijeta boksa, od slike tipične boksačke zvijezde. I veliki emotivac, fajter koji nikad ne odustaje, koji ne privlači stilom, ljepotom izvedbe, ali kojeg je jako teško srušiti, pobijediti. I koji je - na kraju svake sportske priče to je ipak najvažnije - konačni pobjednik. 

Dario Šarić je, znate to iz jedne stvarne, opipljive sportske priče, frajer na kojeg u NBA-u nitko nije posebno ozbiljno računao. Prije godinu dana pričalo se o Benu Simmonsu, prvom izboru lanjskog drafta, pričalo se o Joelu Embiidu, koji se vraćao nakon propuštene cijele prve sezone... Na Darija, za kojeg smo mi u Hrvatskoj znali da je opak frajer, nitko nije sasvim ozbiljno računao. Bio je u drugom planu, na svojevrsnoj periferiji. I pred izazovom karijere.

RUŠI TRADICIJU Od Europljana samo je Pau Gasol uzeo ovu nagradu, Dario je veliki favorit...

A on, veliki emotivac, fajter koji nikad, ali baš nikad ne odustaje, krenuo je svojim putem. I na svoj način. Nije privlačio kukočevskom elegancijom, njegova košarka, iako protkana talentom, ipak je prije svega radnička. I ratnička. Nije bio ni tipična zvijezda, nije se zamarao stanjem frizure, nije ga bilo briga što misle o njegovim brkovima... Ali bilo ga je jako teško srušiti, pobijediti. I zato je na kraju priče, nimalo iznenađujuće, postao pobjednik. 

Nije mlatio svinjske polovice, ali je lupao banane. Nije trčao uz stepenice nego je jurio u kontre i dijelio “no-look” asistencije. Nije dozivao svoju Adriane, simpatičnu djevojku Karlu, ali i on je toliko puta pobjednički podizao ruke stisnutih šaka. I zato ga Philadelphia, Rockyjev grad, obožava.

Za nas nema dvojbe...

I bez obzira na to kakav će biti krajnji ishod te gala večeri na kojoj će biti objavljeno tko je rookie godine za prošlu sezonu - Dario Šarić, Joel Embiid ili Malcolm Brogdon iz Milwaukee Bucksa - za nas će Dario biti veliki pobjednik. Nikakav Apollo Creed, odnosno programirani budući NBA superstar Embiid, nikakav Ivan Drago, odnosno sjajni Brogdon... 

Samo Dario. Samo Rookie Balboa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet