Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rukometašice izgubile i drugu zaredom: Norveška je bila bolja

Rukometašice izgubile i drugu zaredom: Norveška je bila bolja
1

Norvežanke su najtrofejnija ženska reprezentacija u povijesti. Osvojile su šest olimpijskih odličja, pri čemu i dva zlata (2012, 2008), imaju devet medalja sa svjetskih prvenstava

VIDEO

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je i drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Naše cure su u 2. kolu skupine D izgubile su od aktualnih europskih prvakinja Norvežanki rezultatom 16-34 (9-15).

Norvežanke su najtrofejnija ženska reprezentacija u povijesti. Osvojile su šest olimpijskih odličja, pri čemu i dva zlata (2012, 2008), imaju devet medalja sa svjetskih prvenstava od kojih su tri zlata (2015, 2011, 1999), a čak šest puta su bile europske prvakinje. Ukupno su osvojile čak 25 medalja na velikim međunarodnim natjecanjima.  Norvežanke su na posljednjem EP-u osvojile zlato, na prvenstvu kojem su domaćini bili Hrvatska i Mađarska.

Nažalost, razlika u kvaliteti je bila očita i odabranice Gorana Mrđena doživjele upisale su težak poraz. Ali ne treba plakati zbog poraza. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je pomlađena i treba vremena da se redovi poslože.

Norvešku su do druge pobjede u skupini predvodile Marit Frafjord sa šest, te Nora Mork i Sanna Solberg sa po pet pogodaka. U našim redovima najefikasnije su bile Andrea Penezić s četiri i Ekatarina Nemaškalo s tri gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom susretu iz naše skupine Rumunjska je pobijedila Rusiju 22-17. Rumunjsku su do pobjede predvodile Cristina Neagu i Eliza Buceschi sa po sedam golova, dok je u ruskim redovima najefikasnija bila Ljudmila Postnova sa četiri gola.

Na ljestvici vodi Norveška sa četiri boda, Rumunjska i Rusija imaju po dva boda, dok je Hrvatska posljednja s dva poraza. No ništa još nije gotovo. Tri reprezentacije idu dalje i zbog poraza Ruskinja od Rumunjki, Hrvatskoj još uvijek ima šansu za prolaz.

Susreti trećeg kola na rasporedu su 9. prosinca, a sastaju se Rumunjska - Hrvatska (18.30) i Rusija - Norveška (20.45)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka