Obavijesti

Sport

Komentari 44

Rusi u šoku: Samo Klišina ide u Rio, ali ne pod zastavom Rusije

Rusi u šoku: Samo Klišina ide u Rio, ali ne pod zastavom Rusije
4

IAAF je odbio 135 zahtjeva ruskih atletičarki i atletičarima za nastup na Olimpijskim igrama! Rusi će biti bez predstavnika u Riju, nastupit će samo Darija Klišina, ali kao neutralna sportašica

VIDEO

Darija Klišina jedina je ruska atletičarka koja će moći nastupit na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ali ne pod ruskom zastavom, objavio je IAAF.

Athletics - Russian track and field championship

Ruski atletičari suspendirani su nakon što je otkriveno kako su ruske vlasti i atletski savez godinama skrivali, a u nekim slučajevima i potpomagali sustavno dopingiranje ruskih atletičarki i atletičara. Na Olimpijskim igrama u Londonu Rusija je bila druga po broju medalja iza SAD-a, a u Brazilu neće biti ni u statistikama. 

136 zahtjeva, odobrili im samo jedan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ruske sportašice i sportaši na adresu IAAF-a poslali su 136 zahtjeva za nastupom na Olimpijskim igrama, ali uvažen je tek jedan, onaj skakčice u dalj Darije Klišine koja ima prebivalište u Sjedinjenim Američkim Državama.

- IAAF je odlučio da Klišina ispunjava poseban kriterij te da može sudjelovati na međunarodnim natjecanjima kao neutralan sportaš - stoji u priopćenju.

Žalba Sportskom sudu

Ruski atletski savez šokiran je ovom odlukom IAAF-a i najavio je žalbu Sportskom sudu u Lausanneu što će biti posljednja nada za Rusiju. CAS će odlučiti o ovoj žalbi samo dva tjedna prije početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

- Sve zahtjeve su odbili osim za Dariju. No borit ćemo se za prava naših sportaša. Idemo dalje na sud - potvrdila je Aleksandra Briljantova, vodeća u Ruskom olimpijskom odboru.

Među odbijenim zahtjevima bili su i oni svjetske rekorderke u skoku s motkom Jelene Isinbajeve te svjetskog prvaka na 110 metara s preponama Sergeja Šubenkova.

Isinbajeva: Slabi su i nemoćni

Jelena Isinbajeva nikad nije bila pozitivna na doping. Rekorderka i višestruka svjetska i olimpijska prvakinja duboko je razočarana što ne ide u Rio.

- IAAF je ovime pokazao slabost i nemoć u borbi protiv dopinga. Ovdje ne postoji presumpcija nevinosti. Ne mogu pokazati tko je u Rusiji čist, a tko nije pa su svima zabranili odlazak na Olimpijske igre - rekla je Isinbajeva.

- Ovo je neučinkovit način borbe protiv nečistoća u sportu. Ovime samo razaraju svjetsku atletiku. Bez Rusa na Igrama past će gledanost, to je loše i za sponzore i navijače koji nas žele gledati kako se natjećemo - dodala je Ruskinja.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...