Obavijesti

Sport

Komentari 110

Čudesni preokret: Vercesijeve igračice pobijedile Njemačku!

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u drugu fazu prenosi tri boda. Pobjeda 3-2 protiv europskih viceprvakinja stigla je nakon velikog preokreta Hrvatske u Rimu

VIDEO

Ne moramo ni naglašavati da ćemo fizički biti najspremnija reprezentacija na SP-u, rekao je Angelo Vercesi uoči odlaska u Italiju. Da hrvatski izbornik i stručnjak za kondicijsku pripremu misli ozbiljno najbolje smo se uvjerili u nedjelju protiv Njemačke. 

Europske viceprvakinje dobile su prvi set s 25-17, a treći s velikih 25-9, no umjesto potpunog raspada u četvrtom setu, Hrvatska je izgledala kao da se tek zagrijala. Dojurila je do izjednačenja u setovima s 25-21, a onda u trileru petog seta potpuno šokirala jednu od najboljih svjetskih reprezentacija

Sanja Popović s 18 te Senna Ušić Jogunica i Maja Poljak s po 16 poena bile su najbolje realizatorice za Hrvatsku. Sve su tri odigrale najvažnije poene u petom setu, uz veliku pomoć Mije Jerkov s 13 poena i Ivane Miloš s 11. 

Pobjeda od 3-2 u setovima znači da Hrvatska u drugu fazu prenosi tri boda, jedan za poraz 3-2 protiv Dominikanske Republike i još dva za pobjedu protiv Njemačke. 

U nastavku natjecanja naše će igrati odmah u susjedstvu, u Trstu, a prvi susret igra tek u srijedu, što će biti dovoljno vremena i za mali odmor reprezentativki. U novoj skupini protivnici su Kina, Japan, Azerbajdžan i Belgija.

Tijek susreta: 

Prvi set: 25-17 za Njemačku

Njemačka je otvorila meč sa 6-1, a nakon timeouta Vercesija Hrvatska je smanjila na 4-6 preko Sanje Popović. Ipak, protivnice su lako došle do 8-4 za prvi timeout, a Hrvatska je 'osmicu' prešla tek kad je Njemačka bila na 20 poena. 

Popović i Miloš osigurale su dvoznamenkasti broj poena u prvom setu, no Njemačka je bila gotovo savršena. Hrvatska je najbolji dio igre imala pred kraj seta, kad se spustila do šest razlike, što bi mogla biti dobra najava drugog seta. Prvi set zaključen je s 25-17.

Drugi set: 25-23 za Hrvatsku

Fantastično je odigrala Hrvatska cijeli drugi set. Njemačka je startala s dva razlike, činilo se da će opet brzo slomiti otpor, ali Hrvatska se brzo vraća i odlazi na tehnički timeout s 8-7. 

Središnji dio seta bio je još i bolji, Grbac i Ušić Jogunica odvele su našu reprezentaciju do velikih 16-11, a europske viceprvakinje izgledale su bezidejno. 

Hrvatska se sve do 19-16 držala na tri razlike, Njemačka je privremeno i povela s 20-19, no Vercesi u pravo vrijeme poziva timeout. Sanja Popović vratila je na 21-20, Maja Poljak na mreži povisila i na 22-20, a Jerkov na 23-21. prije nego su Poljak i Grbac u bloku donijele set-loptu. Servis-greška Njemačke bila je sasvim dovoljna za 25-23 za Hrvatsku i 1-1 u setovima u Rimu!

Treći set: 25-9 za Njemačku

Hrvatska ne igra dobro neparne setove. Njemačka je iskalila bijes zbog ispuštenog vodstva s velikih 25-9. Nema se previše toga dodati, okrenule su naše igračice već četvrtom setu, kako bi pokušale odvesti Njemačku do kraja, do petog seta. 

Četvrti set: 25-21 za Hrvatsku

Parni set opet je otišao na stranu Hrvatske. U izjednačenoj igri Sanja Popović i Mia Jerkov donijele su ključne poene za 22-18. Jerkov je prošla i kod 23-20, izborila je set-loptu za Hrvatsku, koju je kod 24-21 realizirala Senna Ušić za odlazak u peti set!

Hrvatska je izborenim petim setom osvojila još jedan bod, što znači da u drugu fazu u Trst nosi barem dva boda. 

Peti set: 15-11 za Hrvatsku

Hrvatska je nastavila s odličnom igrom i u petom setu. Senna Ušić Jogunica svojim je 15. poenom na utakmici natjerala Njemačku na timeout kod 6-3. Povratak na teren bio je u znaku viceprvakinja Europe, koje su s tri poena brzo stigle do izjednačenja. 

Ritam poen za poen nastavio se sve do 8-8, kad Miloš i Popović s dva poena na mreži vraćaju na +2 (10-8). Miloš s još jednim poenom kroz sredinu donosi i 11-8 za Hrvatsku. 

Opet su Njemice napravile seriju poslije timeouta, Jerkov je povisila na 12-10 u vrlo važnom poenu, baš kao i Popović na 13-11. As-servis upravo Popović skamenio je njemačku reprezentaciju, a Poljak donosi pobjedu kroz sredinu!!! 

Bravo za igračice i Vercesija, u drugu fazu u Trst prenose tri boda! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj