Obavijesti

Sport

Komentari 43

'Barakude' rutinirano preko Nizozemaca, čekaju Mađare

'Barakude' rutinirano preko Nizozemaca, čekaju Mađare
4

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija bez većih problema izborila je četvrtinu finala Europskog prvenstva u Beogradu nakon što je svladala Nizozemsku 16-9...

VIDEO

U posljednjoj utakmici "pripremnog" dijela Europskog prvenstva, osmini finala, hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 16-9 (4-1, 3-2, 4-3, 5-3) i izborila okršaj s pobjednikom meča između Mađarske i Gruzije.

- Zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo jednu vrlo korektnu utakmicu, briljantnu ne. U ovoj fazi više nije bitno igrati briljantno, već pobjeđivati. Pobjeda nije dolazila u pitanje niti u jednom trenutku - rekao je Ivica Tucak nakon utakmice.

- Rutinski odrađen posao. Idemo dalje kroz turnir. U utorak nas čeka utakmica s jednom od najjačih reprezentacija svijeta Mađarskom. Kako bi se reklo, junak na junaka, pa ćemo vidjeti - dodao je hrvatski vaterpolski izbornik.

Uspavano su "barakude" počele utakmicu, bez gola prva tri napada, a tomu se pridodao i vodeći gol za Nizozemce. No polako smo došli u radnu temperaturu i do kraja prve četvrtine zabili četiri gola, a do poluvremena još tri za vodstvo 7-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji period utakmice izabranici Ivice Tucka imali su od 17. do 22. minute, kad su zabili četiri, a primili jedan gol za vodstvo 11-4. Opet je uslijedio pad koncentracije i nova dva primljena gola pa se u posljednjih osam minuta ušlo s 11-6.

U zadnjoj četvrtini neko vrijeme igralo se gol za gol na obje strane prije nego što su favorizirani Hrvati odlučili dodati gasa i zabiti tri u nizu za konačnih 16-9, a malu mrlju na slavlje bacio je Luka Lončar zaradivši treće isključenje i crveni karton.

Odlični su protiv Nizozemaca bili Sandro Sukno i Maro Joković koji su zabili po pet golova, Anđelo Šetka i Luka Bukić dodali su po dva, a Antonio Petković i Ante Vukičević po jedan gol. Nizozemce je predvodio Robin Lindhout s tri gola.

- Pobijedili smo na najbolji mogući način. Fizički smo zahtjevnu utakmicu pobijedili na tehničko-taktičkim zamislima. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Nizozemske - izjavio je Luka Lončar.

Četvrtfinalna utakmica Hrvatske na rasporedu je u utorak u 20:15.

EP u vaterpolu, osmina finala:

  • Španjolska - Malta 14-3
  • Crna Gora - Francuska 11-6
  • Srbija - Slovačka 10-5
  • Hrvatska - Nizozemska 16-9
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram