Obavijesti

Sport

Komentari 7

Sandra najavila Hanžek: Želim završiti ovu sezonu neporažena

Sandra najavila Hanžek: Želim završiti ovu sezonu neporažena
1

Ovakva je situacija bila i 2013. godine, ali tada sam došla ozlijeđena i doživjela jedini poraz. Sad sam zdrava i spremna i želim završiti sezonu bez poraza, rekla je Sandra Perković

VIDEO

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković najavila je u ponedjeljak da će na ovogodišnjem, 66. izdanju Memorijala Borisa Hanžekovića učiniti sve kako joj se ne bi ponovila 2013. godina, kad je jedini poraz u sezoni doživjela baš na Mladosti. 

Sandra: Zdrava sam i spremna

- Ovakva je situacija bila i 2013. godine, ali tada sam došla ozlijeđena i doživjela jedini poraz. Sad sam zdrava i spremna i želim završiti sezonu bez poraza - rekla je Sandra Perković koja je te 2013. ostala i bez rekorda mitinga, ali ga je prošle godine hicem od 69,88 metara vratila u svoje vlasništvo.

- To mi je najdraži hitac u Zagrebu, kad je disk pao na crtu 70 metara, ali su izmjerili 69,88. Nadam se da će ovoga puta stvarno biti 70 metara - rekla je Sandra koja je motivirana pred svojim navijačima napraviti još i više. 

- Publika ne daje dodatne centimetre, ali daje adrenalin da napraviš još bolje ono što si radio na treningu. Ako bude toplo, nadam se da mogu baciti dalje I od 71,08 metara i srušiti hrvatski rekord.

Osim Sandre, od hrvatskih olimpijki iz Rija nastupit će Ana Šimić u skoku u vis te Andrea Ivančević na 100 m prepone, gdje će jedna od glavnih favoritkinja za pobjedu biti Amerikanka Dawn Harper-Nelson, olimpijska pobjednica iz Pekinga.

- Očekujem pobjedu. Uglavnom sam trčala svoje najbolje rezultate u drugom dijelu sezone pa to očekujem i u Zagrebu - izjavila je američka preponašica koja se na američkom izbornom natjecanju zbog ozljede nije uspjela izboriti za nastup na Igrama u Riju.

Hejnova se vraća na Mladost

Jedno od zvučnijih imena među atletičarkama koje će nastupiti u Zagrebu je ono Čehinje Zuzane Hejnove, dvostruke svjetske prvakinje na 400 m prepone, koja se vraća na Mladost.

- Sad sam drugačija, bolja, iskusnija. Imam bolje rezultate nego tada. Nadam se da će vrijeme biti bolje nego danas. Bilo je ovakvo i zadnji put kad sam bila, 10 stupnjeva i kišovito. Nadam se da će biti bolje - rekla je četvrtoplasirana iz olimpijskog finala te najavila mogući pokušaj rušenja rekorda mitinga (54.14) koji stoji još od 2000. godine.

- Ovisit će o vremenu. Koliko se sjećam, stadion je brz i lijep. Sve ovisi o uvjetima - rekla je Čehinja koja je ove godine već trčala ispod 54 sekunde (53.92).

Snažna će konkurencija biti i u memorijalnoj utrci na 110 m prepone, u kojoj je već deset godina redovit gost zagrebačkog mitinga Amerikanac David Oliver, svjetski prvak iz 2013.

- Uvijek sam sretan kad sam ovdje. Atmosfera je fantastična. Moja utrka nazvana po domaćoj legendi. Uvijek nastupaju dobri trkači. Jednom sam uspio pobijediti, nadam da ću uspjeti i drugi put - najavio je svoj nastup, a na pitanje o utrci ispod 13 sekundi odgovorio:

- Bilo bi super kad bi bili brzi. No, prvo pokušavam pobijediti. Uglavnom se pamte pobjednici, a ne vremena.

Asafa Powell: Ako je 'party' dobar, dolazim još barem deset puta

Svakako najbrža utrka programa bit će ona na 100 metara u kojoj će bivši svjetski rekorder Jamajčanin Asafa Powell ići po još jednu pobjedu na Mladosti.

- Još je ostalo dosta snage. Postajem sve brži. Ako ne bude kiše, ako ne bude prehladno, mogu brzo trčati, a onda ćemo se zabavljati - izjavio je Powell kojem posebna pozivnica za još mnoge dolaske u Zagreb nije potrebna.

- Ako je 'party' dobar, dolazim još barem deset puta.

Na čelu organizacije zagrebačkog mitinga je direktorica Ivana Brkljačić kojoj su ovogodišnji posao olakšale sjajne hrvatske atletičarke.

- Cure su u Riju napravile 50 posto organizacije, nama su ostali samo tehnički detalji", izjavila je Brkljačić te najavila:

- Olimpijcima koji su nastupili u Riju napravit ćemo svečani doček.

Iako im vremenska prognoza ne ide na ruku, direktorica mitinga pozvala je gledatelje da ih eventualna kiša ne obeshrabri u dolasku na Mladost.

- Nemojte se bojati kiše, atletika je sport na otvorenom. Imamo kišobrane i kabanice.

Na kraju se još jednom posebno zahvalila najboljoj svjetskoj bacačici diska.

- Nemamo priliku nagraditi Sandru koliko ona zaslužuje, ali ona konstantno daje potporu organizaciji mitinga.

Miting počinje danas od 18 i 30 sati

Svim je natjecateljima puno sreće i uspjeha poželio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je još jednom istaknuo doprinos hrvatskih sportaša u dovođenju velikih sportskih priredbi u Hrvatsku:

- Da nije bilo Kostelića, ne bismo imali Snježnu kraljicu. Da nemamo Sandru, Blanku, sada Saru i Andreju, ne bismo imali Hanžek - zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Ovogodišnje izdanje zagrebačkog atletskog mitinga već će u ponedjeljak otvoriti najbolji svjetski bacači kugle natjecanjem na bacalištu kraj zagrebačkih fontana, koje će započeti u 18.30 sati.

Program u utorak na atletskom stadionu na Mladosti započinje predstavljanjem najvećih zvijezdi mitinga u 18.10 sati, a prva natjecanja kreću od 18.30 sati, kad će se na zaletištu naći skakači motkom. Završna utrka mitinga je utrka atletičara na 200 m, koja će započeti u 20.55 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima