Obavijesti

Sport

Komentari 61

Sara Kolak uz hrvatski rekord do finala OI! "Kruna karijere"

Sara Kolak uz hrvatski rekord do finala OI! "Kruna karijere"
1

Baš kao i Sandra, i Sara Kolak pokazala je najbolje od sebe u trećem hicu kvalifikacija. Ludbrežanka je sa 64,30 m u bacanju koplja izborila finale i oborila hrvatski rekord!

VIDEO

Fantastičan završetak dana u atletskom programu za Hrvatsku na atletskom Olimpijskom stadionu u Riju. Ludbrežanka Sara Kolak izborila je finale u bacanju koplja najboljim hicem u skupini A od 64 metra i 30 centimetara, što je novi hrvatski rekord!

- Finale Olimpijskih igara bila mi je najveća želja, to mi je kruna sezone. U zadnjem hicu ponavljala sam si da ne želim ići doma. I ne idem doma - rekla je Sara za HRT i dodala:

- Prve dvije serije treba čim prije zaboraviti. Trebam se fokusirati na prekosutra, opet je u 9 sati finale (petak od 2:10 po srednjoeuropskom vremenu, op.a.). Trebam dobro otvoriti natjecanje i dat ću sve od sebe da uđem u prvih osam.

>>> Video rekordnog hica pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Eksplodirala u trećem pokušaju

Sara je djelovala impresionirano ambijentom i u prva dva hica (55,68; 55,86) nije pokazala sve što može, no europska bronca iz Amsterdama sa samo 21 godinom na leđima eksplodirala je u trećem, posljednjem pokušaju i, baš kao Sandra Perković izborila olimpijsko finale. Popravila je pritom osobni, ali i nacionalni hrvatski rekord postavljen upravo na EP-u (63,50m).

Osim Sare, kvalifikacijsku normu za finale iz skupine A prebacile su i Bjeloruskinja Tacijana Kaladovič (63,78m), Južnoafrikanka Sunette Viljoen (63,54m) te Kineskinja Huihui Lyu (63,28m). U skupini B nadmašile su je samo mlada Poljakinja Maria Andrejczyk nacionalnim rekordom od 67,11 metara te Čehinja Barbora Špotákova sa 64,65m.

Preko rukometa do koplja

- Uh, koplje sam bacala na cestu, u drvo, čak sam i probušila tenisicu i ozlijedila nogu. Bilo je strašno. No dobro, to je bilo na početku, a prvi se mačići bacaju u vodu - rekla je Sara nakon europske bronce u Amsterdamu prije nešto više od mjesec dana.

- Mama Aleksandra bila je rukometna golmanica, pa sam i ja branila. Imala sam ruku, pa sam i dobro bacala kontre. Na školskom natjecanju u 7. razredu bacila sam neku lopticu daleko i pozvali su me na atletski trening. Kad sam došla na stadion, u ruke su mi dali koplje. Nisam imala pravo izbora - smije se Sara.

Sandra kao velika potpora

Sarinu karijeru, pa i život, obilježio je i susret sa Sandrom Perković u Medulinu prije četiri godine. Naša zlatna olimpijka Saru je uzela pod svoje i postala joj svojevrsna mentorica.

- Imala sam puno sreće u životu. Sandra mi je velika potpora. Prije nekoliko godina kupila mi je i najskuplje koplje koje postoji, od ugljičnih vlakana. Nosit ću ga na Olimpijske igra u Rio, nadam se da ću ga daleko baciti. Želim Sandri dokazati da nije pogriješila sa mnom - istaknula je Sara, koju je hrvatska diskašica bodrila s tribina.

Uporna je i tvrdoglava baš poput Sandre.

- Kad sam počela bacati koplje, mnogi su mi govorili da nije to za mene. I rekla sam si da ću svima pokazati da mogu - rekla je.

Zafrkavali je za kilažu

Bilo je i ružnih dobacivanja.

- Prije par godina bila sam malo jača, pa bi me zafrkavali za kilažu, bicepse... No nema veze, uspjela sam. Pobijedila sam ih sve - kazala je Sara i još jednom začepila usta svim kritičarima.

Olimpijsko finale, a tek joj je 21 godina...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...