Obavijesti

Sport

Komentari 70

Šarapova u suzama! Ostala bez Roland Garrosa pa se ozlijedila

Šarapova u suzama! Ostala bez Roland Garrosa pa se ozlijedila
1

Pozivnice postoje za igrače koji se vraćaju nakon ozljeda. Pozivnice nisu za one koji se vraćaju nakon dopinga, rekli su joj Francuzi. Nekoliko sati poslije toga ozlijedila se na terenu i ispala od naše Mikice...

VIDEO

Marija Šarapova je u suzama napustila teren šepajući i to pri vodstvu 2-1 u trećem setu. Naša Mirjana Lučić-Baroni ušla je u drugo kolo Rima, a Ruskinji je stradao butni mišić.

Prvi set dobila je naša Mikica 6-4, drugi je pripao Šarapovoj 6-3, a u trećem je bilo 2-1 za Ruskinju.

Dakle, Mariju sigurno nećemo gledati na predstojećem Roland Garrosu. Prvi razlog može biti ozljeda, a drugi to da neće dobiti pozivnicu za Roland Garros.

Dvostruka osvajačica pariškog turnira trenutno je 211. igračica svijeta i nema adekvatan renking za izravan ulazak u turnir, kao ni za kvalifikacije.

Ona se nadala da će joj turnir, kojeg je osvajala 2012. i 2014. godine poslati pozivnicu, ali Francuzi ne razmišljaju tako.

- Pozivnice postoje za igrače koji se vraćaju nakon ozljeda. Pozivnice nisu za one koji se vraćaju nakon dopinga - predsjednik francuskog teniskog saveza Bernard Guidicelli.

Podsjećamo, Šarapova je 2016. godine suspendirana na dvije godine zbog uzimanja nedopuštenog sredstva, ali kazna joj je kasnije smanjena. 

Pitanje je hoće li nastupiti i na Wimbledonu.

- Ako se prijavi za pozivnicu, razmotrit ćemo njezin slučaj, kao i slučajeve ostalih tenisačica. Imamo praksu prema kojoj dodjeljujemo pozivnice i tako će biti i ove godine - rekao je prvi čovjek All England Cluba Philip Brook.

Šarapova se priprema kao da će igrati na Wimbledonu. BBC piše da njezin tim pregovara s britanskim teniskim savezom oko pozivnice za Aegon Classic u Birminghamu u lipnju, turniru koji je zagrijavanje za Wimbledon.

- Misle da su napravili pravu stvar, ali možda su trebali razmisliti o posljedicama. Rekao sam što mislim o tome. Organizatori rade sve da bi prodali karte i povećali gledanost - rekao je Andy Murray.

Ruskinja nije igrala u Birminghamu od 2010. godine, a isti tjedan na rasporedu je i Quenn's Club koji je posljednjih godina doveo veća teniska imena. No ako Šarapova dobije pozivnicu, turnir u Birminghamu izaći će iz te sjene.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u