Obavijesti

Sport

Komentari 116

Senzacija na Australian Openu: Đoković ispao od 117. igrača!

Senzacija na Australian Openu: Đoković ispao od 117. igrača!
1

Karlović je rutinski pobijedio australskog igrača s pozivnicom, a Mirjana Lučić-Baroni izbacila je treću tenisačicu svijeta Radwansku. Još jedan šok priredio je Istomin, koji je izbacio branitelja naslova Đokovića

VIDEO

Dugo vremena najbolji, a danas drugi tenisač svijeta Novak Đoković šokantno je završio prvi ovogodišnji Grand Slam Australian Open. Srpski tenisač je u drugom kolu izgubio od 117. igrača svijeta, Uzbekistanca Denisa Istomina 3-2 u setovima, 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4).

Đoković je branitelj naslova prestižnog australskog turnira, kojeg je osvajao šest puta. Istomin je u prvom kolu pobijedio našeg Ivana Dodiga, a zatim izbacio i drugog tenisača svijeta. Uzbekistancu je ovo bila prva pobjeda nad Đokovićem, koji je u dosadašnjih pet mečeva slavio pet puta uz razliku 12-1 u setovima.

- Denis je zaslužio pobjedu, u ključnim trenucima meča odigrao je bolje od mene. Bio je to jedan od onih dana kada se jednostavno ne osjećaš najbolje na terenu, a protivnik, pak, igra odlično. U petom setu nisam imao šansu - priznao je Đoković.

Srbijanski tenisač u posljednjih sedam godina još je samo jednom izgubio od igrača rangiranog ispod 100. mjesta. Dogodilo se to prošle godine u prvom kolu olimpijskog turnira u Riju. Izgubio je od tada 145. tenisača svijeta Juana Martina del Potra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Slaviti protiv Đokovića u pet setova je nestvarno. Nevjerojatno, pobijedio sam drugog tenisača svijeta - istaknuo je Istomin, koji je prekinuo Đokovićev niz od 16 uzastopnih pobjeda na Australian Openu.

Karlović bez drame protiv Whittingtona

Marin Čilić je senzacionalno ispao od Britanca Evansa, ali zato doktor Ivo Karlović ne staje. Div sa Šalate uvjerljivo je slavio protiv 194. igrača svijeta Andrewa Whittingtona 3-0 u setovima, 6-4, 6-4, 6-4, i prošao u treći krug Australian Opena.

Karloviću je trebalo točno dva sata igre za pobjedu nad domaćim tenisačem, koji je dobio pozivnicu za nastup na Australian Openu. Naš je veteran bio suočen s ukupno pet "break-lopti" suparnika, po jednom u prvom i trećem setu, te s tri u drugom, ali svaki se put uspio spasiti. Dvoboj je završio sa 57 posto ubačenog prvog servisa i realizacijom od 85 posto, a ovoga mu je puta za uspjeh bio dovoljno 19 aseva.

Suparnik u 3. kolu bit će mu Belgijanac David Goffin. 

Lučić-Baroni izbacila Radwansku

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 3. kolo ovogodišnjeg Australian Opena, ona je u 2. kolu sa 6-3, 6-2 svladala treću igračicu svijeta Poljakinju Agnieszku Radwansku u dvoboju koji je trajao tek dvije minute više od sata.

Protiv prošlogodišnje polufinalistice u Melbourneu Lučić-Baroni je igrala svoj standardni agresivni tenis, a kada našoj 34-godišnjakinji više loptica uđe u teren no što ih promaši tada ona može pobijediti bilo koju suparnicu.

U trećem kolu Lučić-Baroni igrat će protiv Grkinje Marije Sakkari.

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u 3. kolo prvog Grand Slama sezone. Bolja od nje je u susretu 2. kola bila Australka Darija Gavrilova sa 6-2, 1-6, 6-4 nakon dva sata i tri minute igre.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića