Obavijesti

Sport

Komentari 90

HNS Vladi: Ako Mađari mogu graditi stadione, moramo i mi

HNS Vladi: Ako Mađari mogu graditi stadione, moramo i mi
1

Godina 2015. neće ostati u najljepšem pamćenju za HNS. Za nju bilježe manjak od 8.033.717,12 kuna, no to predsjednika Šukera ne brine pretjerano. Veću mu brigu predstavlja u Osijeku pokisli Orešković

VIDEO

U zagrebačkom Hypo centru održana je još jedna redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza. Na njoj je usvojen završni račun za 2015. godinu, prema kojem je uknjižen manjak od 8.033.717,12 kuna. Prema financijskom izvješću u prošloj godini prihodi su iznosili 109.593.904,80 kuna, a rashodi 117.627.621,92 kuna.

No, predsjednika HNS-a Davora Šukera to nimalo ne brine, financije su u skladu s očekivanjima.

- To je sve uobičajeno za godine u kojima nema velikih natjecanja. Za plasman na Euro HNS će biti nagrađen sa 8 milijuna eura, a to će biti prikazano u izvješću za 2016. godinu - istaknuo je Davor Šuker.

Veliki problem predstavlja i Vlada RH koja se aktivno ne želi uključiti u hrvatski nogomet. Ne brine o razvoju nogometa, pa ni izgradnji infrastukture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Podrška sportu je svake godine sve manja. Mi ne želimo uzimati nikome, ali ako u Mađarskoj i Slovačkoj ima novca za stadione, treba ga biti i kod nas - dodao je Šuker.

Zanimljiv je i detalj s prijateljske utakmice Hrvatske i Izraela iz Osijeka.

- Reprezentaciju je u Osijek došao gledati premijer Tihomir Orešković, a ljudi iz njegovog osiguranja uočili su da će u svečanoj loži po njemu padati kiša. Da, kiša je padala po njemu, zato što nemamo bolju infrastrukturu - kaže predsjednik HNS-a.

Za riječ se očekivano vrlo brzo izborio i dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić.

- To što smo prošli u zadnjih nekoliko godina je nevjerojatno. Stalno smo bili ugnjetavani i nazivani močvarom. Sramotno je da nam Vlada daje samo 250 tisuća eura godišnje. U kamp na Sveticama uložit ćemo sto milijuna kuna, a nigdje nemamo nikakve pomoći. U zadnjih deset godina Dinamo je u Hrvatsku donio 300 milijuna eura, a vaš prijatelj Zdravko Mamić je bio dva puta završio u zatvoru. No, pokazali da smo jači od svih - kazao je Zdravko Mamić.

HNS je dao punu podršku Hrvatskoj nogometnoj televiziji, a skupštinari su zapljeskali i dugogodišnjem djelatniku HNS-a Zorislavu Srebriću, kojem će na Kongresu Uefe u Budimpešti biti uručena Dijamantna nagrada za životno djelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića