Obavijesti

Sport

Komentari 3

Slavni Red Wingsi nisu izborili play-off nakon dugih 25 godina

Slavni Red Wingsi nisu izborili play-off nakon dugih 25 godina
1

Bio je to najdulji aktivni niz u američkim profesionalnim sportovima. Hokejaši Detroit Red Wingsa ga ove sezone nisu uspjeli nastaviti. Nakon 25 godina neće se boriti za Stanley Cup

VIDEO

Borba za Stanley Cup počinje 23 travnja. Najboljih 16 momčadi NHL-a borit će se za ovaj velebni trofej, a među njima nakon 25 godina neće biti Detroita Red Wingsa. Bili su Red Wingsi očajni ove sezone i zbog toga je završila njihova sjajna serija. Ako ovo usporedimo s nogometom, to vam je isto kao da među 16 najboljih momčadi Lige prvaka ne prođu Real Madrid ili Barcelona. Naime, Red Wingsi su u povijesti 11 puta osvajali Stanley Cup.

Više naslova od njih imaju samo Toronto i Montreal, a Detroit je najtrofejnija američka momčad u povijesti hokeja. Posljednji je Stanley Cup osvojio 2008. godine. Momčad je to za koju su igrali mnogi genijalni hokejaši: Steve Yzerman, Gordie Howe, Nicklas Lidström, Sergej Fedorov, Brendan Shanahan... Došao je kraj jedne velike ere. Bio je ovo najdulji aktivni niz u američkim profesionalnom sportovima i sad je prekinut.

Neke su momčadi proteklih tjedana osigurale nastup u play-offu, ali vodi se velika borba za preostala mjesta. Washington, Columbus, Pittsburgh i New York Rangersi osigurali su doigravanje na Istoku. Zasad preostala četiri mjesta koja vode u play-off drže Montreal, Ottawa, Toronto i Boston. Tampa Bay se nada kako će u završnici sezone stići Toronto ili Boston.

Na Zapadu su play-off osigurali Chicago, Minnesota, Anaheim, San Jose i Edmonton. St. Louis, Calgary i Nashville će im se očito pridružiti. Kanadske momčadi na naslov čekaju od 1993. godine kad je naslov osvojio Montreal. Nakon toga je krenula velika serija američkih momčadi. Ove sezone bi Kanađani u doigravanju trebali imati čak pet momčadi. Samo dvije momčadi iz Kanade neće proći među najboljih 16. Naslov osvajača Stanley Cupa brane Pittsburgh Penguinsi. Oni su prošle godine u finalu pobijedili San Jose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani