Obavijesti

Sport

Komentari 0

Smeđa voda, trava i bolesti prijete dvojcu Fantela-Marenić

Smeđa voda, trava i bolesti prijete dvojcu Fantela-Marenić
1

POČEO SP Lani se na istom regatnom polju trećina natjecatelja u klasi 49er razboljela. Svjetsko prvenstvo klase 470 jedri se na ušću rijeke, koja je nabujala i pretvorila regatno polje u ‘juhu’ od mulja i trave

VIDEO

Na uvjete su se već naviknuli, ali nije im svejedno kad s palube pogledaju u more, a umjesto modrog Jadrana ugledaju smeđu vodu punu travurine na koju trebaju paziti dok jedre.

- Regatno polje je na ušću rijeke koja je nabujala, trava je posvuda i treba je izbjegavati jer se svima kači za brodove - objasnio nam je Šime Fantela, koji je s Igorom Marenićem u argentinskom San Isidru, gdje je jučer počelo Svjetsko prvenstvo za klasu 470.

- Slično je bilo i uoči Olimpijskih igara u Pekingu. U Qingdau je na pripremama bilo algi, ali Kinezi ko Kinezi, angažirali su vojsku i sve počistili - kaže 30-godišnji Zadranin.

 

Hello from Argentina!We have been training here for a while now, for the Worlds that start in a week.It is nice here;...

Posted by Šime Fantela-Igor Marenić on Tuesday, February 16, 2016

Fantela i Marenić među najvećim su favoritima ovog SP-a, ali i Olimpijskih igara u Riju. Uvjeti su slični i u Brazilu.

- Bili smo tamo u prosincu, zaista je prljavo, ali nema mrtvih životinja, kako se piše - kaže Šime, koji se najviše boji bolesti, a ne pomaže ni podatak da je prošle godine u San Isidru bio SP za klasu 49er, tijekom kojeg se razboljelo više od trećine natjecatelja.

Fantela i Marenić drugi su na svjetskoj listi, a prvi su Australci Belcher i Ryan.

- Cilj je ne upasti u vodu i ne smočiti se previše, što neće biti nimalo lako - rekao je Belcher dodavši kako će cijelo vrijeme nositi sunčane naočale, što će mu, u kombinaciji sa smeđom vodom, poprilično otežavati “čitanje” vjetra.

- Nije baš zgodno kad te takva voda zalije po licu. Inače progutaš, ali tu moraš paziti, a to je priličan problem kad jako puše - tvrdi Fantela.

Naš je dvojac uoči SP-a jedrio na prvenstvu Južne Amerike i završio na tek 13. mjestu zbog brojnih diskvalifikacija.

- Znamo da možemo bolje i to ćemo ovog tjedna pokazati - jasni su Fantela i Marenić, a da misle ozbiljno pokazali su već danas.

 

Worlds have started! First day was very good for us, we scored 5th and a 6th in light and tricky breeze and we are...

Posted by Šime Fantela-Igor Marenić on Tuesday, February 23, 2016
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu