Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hrvatska je ispustila priliku u prvom setu, Italija lako do 3-0

Hrvatska je ispustila priliku u prvom setu, Italija lako do 3-0
1

Naša ženska odbojkaška reprezentacija bila je na vrhunskoj razini u prvom setu, ali bilo je to dovoljno tek za minimalni zaostatak od 26-24. Ostatak meča je za zaborav

VIDEO

Hrvatska je doživjela prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Nakon pobjede od 3-1 protiv Argentine u utorak, u srijedu je bolja bila Italija s čistih 3-0 po setovima. 

A opet, moglo je biti barem malo drugačije da su naše odbojkašice spretnije odradile završnicu prvog seta. Predvođene Majom Poljak i Samantom Fabris, imale su 20-16, pa poslije talijanskog preokreta stigle do 24-24, ali Talijanke su uspjele izdržati taj nalet. 

U ostatku meča više nije bilo koncentracije za savršenu igru kojim bi se moglo parirati moćnom domaćinu SP-a. Izbornik Angelo Vercesi pokazat će igračicama što nije valjalo u drugom i trećem setu, što bi trebalo biti bolje već u četvrtak u utakmici protiv Dominikanske Republike u 17 sati. 

Italija je na čelu skupine sa šest bodova, Dominikanke su odmah iza njih s pet bodova, Njemačka ima četiri, Hrvatska tri, a Argentina i Tunis su bez bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi set: 26-24 za Italiju

Talijanke su bolje otvorile meč, imale i pet razlike prije nego je Maja Poljak u društvu Samante Fabris pokrenula Hrvatsku. Do drugog tehničkog timeouta naše su prve došle, sa 16-15, na šok publike i talijanske reprezentacije. 

Poljak je serijom odličnih servisa odvela našu reprezentaciju i do 20-16, no 202 centimetra visoka Valentina Diouf predvodi povratak Italije na samo 19-20. 

Izbornik Angelo Vercesi reagirao je minutom odmora, uspio samo malo poremetiti ritam Talijanki koje su do izjednačenja došle na 21-21, a poen poslije i povele nakon dobrog bloka. Arrighetti je servis-greškom vratila Hrvatsku na 22-22, Dioufzakucala za 23-22, a Nadia Centoni donijela domaćima set-loptu. 

Sanja Popović je smanjila na 24-23, pa u bloku s Poljak izjednačila na 24-24. Seriju je zaustavila Carolina Costagrandekroz sredinu, a servis Francesce Piccinini bio je dovoljno dobar za 26-24 i kraj prvog seta. 

Drugi set: 25-15 za Italiju

Ispuhale su se naše odbojkašice nakon propuštene prilike u prvom setu. U drugom su se većim dijelom držale na pet poena minusa, sve dok Diouf nije odlučila da je vrijeme za novi bijeg Italije. 

Kad ona igra bez greške, malo tko ima izgleda protiv Italije, koja je nakon nekoliko manjih pogrešaka Hrvatske u završnici seta došla do 25-15 i prednosti od 2-0 u setovima.

Treći set: 25-11 za Italiju

Već od početnih 6-1 vidjelo se da Italija neće imati problema s Hrvatskom ni u ovom setu. Kvaliteta i širina domaćih bile su previše za izabranice Vercesija, a nakon drugog tehničkog timeouta, Talijanke su se prošetale do konačnih 25-11. 

Naše su već od sredine drugog seta počele razmišljati o susretu u četvrtak u 17 sati protiv Dominikanske Republike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...