Obavijesti

Sport

Komentari 7

Split izvukao nemoguće, Skelin poručio navijačima: Gdje ćete?

Split izvukao nemoguće, Skelin poručio navijačima: Gdje ćete?
7

Nevjerojatna utakmica na Gripama. Split je u završnici, kad je već dosta navijača otišlo, tricom došao do egala, a onda u drugom produžetku izborio pobjedu protiv Šibenika

VIDEO

Žao mi je gledatelja koji su minuti ranije otišli iz dvorane očekujući naš poraz, drugi put neka ostanu do kraja, nasmijao se trener Splita Ivica Skelin, čija je momčad u rijetko viđenoj infarktnoj završnici tricom Širka sa sirenom došla do egala, a onda u drugom produžetku izborila 107-106 pobjedu protiv  Šibenika koja ih ostavlja na vrhu ljestvice A1 lige. 

Krcata dvorana na Gripama, naelektrizirana atmosfera između navijača, infarktna završnica i pobjeda domaće momčadi u drugom produžetku, najbolja su pozivnica gledateljima da dođu i sljedećeg vikenda, kada na Gripe dolazi Zadar.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:15

Bila je to za okvire A1 lige utakmica - ljepotica. Poveli su u startu gosti, no Split nošen bučnom publikom, koja je opet napunila dvoranu do posljednjeg mjesta, okreće rezultat i stiže do deset koševa prednosti u drugoj četvrtini. No kao da su se igrači Ivice Skelina zadovoljili prednošću, umjesto da dokrajče protivnika, oni su Šibenčanima dozvolili da se vrati u život.

Ponajviše zahvaljujući Ivi Ivanovu, koji je postigao 14 koševa u drugoj četvrtini, Šibenčani su serijom 0-13 stigli do 40-44 na poluvremenu. Šibenčani na krilima bivšeg igrača žutih Siriščevića do sredine četvrte četvrtine stižu do 71-81 i u tim se trenutcima činilo da je prvi poraz žutih na domećem terenu ove sezone neizbježan.

No onda se ukazao Šibenčanin Henrik Širko, ali u žutom dresu, bio je junak Splita. Zabio je pred kraj utakmice tri trice, prvu iz trka, drugu iz očaja s devet metara jer je vrijeme curilo, a onda i zadnju pod prekršajem, u stereu sa sirenom, za 86-86 i produžetke.

Imali su žuti priliku slaviti i nakon prvoga produžetka, no kod 99-99 Filipović je propustio realizirati zadnji napada, ali su se zato iskupili u drugom, i stigli do minimalne pobjede 107-106, prije svega zahvaljujući junaku Širku, koji je postigao 28 koševa, od čega šest trica. 

- Još sam u šoku. Šibenik je bio bolji od nas, ali smo se mi odbili predati. Pogodio sam neke nemoguće šuteve, da ih opet šutnem, ne vjerujem da bi ušli - priznao je Širko, kome su krcate Gripe skandirale. I domaći, ali i gostujući navijači.

- I ja sam Funcut, Šibenčanin, ali poštujem i volim i naše navijače – iskreno je priznao, i otkrio kako je zabio za produžetak. 
Imao sam dva bacanja na minus tri.

- Planirao sam pogoditi prvo, ali sam promašio, i onda nije bilo druge nego promašiti i drugo i to tako da mi se lopta odbije u ruke. To sam i napravio, a bio je i faul...

Za razliku od Širka, Teo Petani je bio na rubu suza. 

- Nije mi se nikad dogodilo da izgubim deset koševa prednosti u jedva dvije minute. U šoku sam. Čestitam Splitu i nadam se da se vidimo u finalu.

I trener Vladimir Anzulović nije mogao vjerovati što se dogodilo. 

- Vrtim film i ne mogu vjerovati da smo izgubili. Bili smo bolji, ali očito plaćamo danak neiskustvu, školovanju naših mladih igrača. Siguran sam da će nam se ovo negdje vratiti.

Ivica Skelin je iskreno priznao kako ni sam ne zna kako je njegova momčad pobijedila. 

- Još uvijek ne vjerujem da smo ovo izvukli, jer Šibenik je bio puno bliži pobjedi nego mi. Nikad ovakvu utakmicu nisam dobio, očito nam se vratilo za neke poraze u prošlosti. Idemo dalje, dva puta napunili smo dvoranu i slavili protiv Cedevite i Šibenika, sljedeći vikend dolazi nam Zadar, i opet očekujemo punu dvoranu i dobru utakmicu – zaželio je trener Splita.

Kod domaćina se uz Širka (28 koševa, 6 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte) istakoa i Kedžo (27 koševa i 8 skokova), dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Ive Ivanov (26 koševa, 6 skokova i 5 asistencija) i (21 koš, 5 asistencija i 4 skoka). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.