Obavijesti

Sport

Komentari 8

Splitski novinari prikupili su 300 kg hrane za beskućnike

Splitski novinari prikupili su 300 kg hrane za beskućnike
7

Donaciju su predale sestre Ana i Lucija Zaninović iz Taekwondo kluba Marjan, te hajdukovci, Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Filip Bradarić i Jean Kouassi

VIDEO

Splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara organizirala je prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za beskućnike o kojima skrbi splitska udruga 'MoSt'. Skupljeno je preko 300 kg hrane, koju su uz organizatore, u udrugu 'MoST' odnijele sestre Ana i Lucija Zaninović ispred Taekwondo kluba Marjan te nogometaši Hajduka Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Filip Bradarić i Jean Kouassi, kojima su se štićenici 'MoSt-a' posebno obradovali.

- Odlična ideja - kazao je na tečnom hrvatskom Kouassi, koji se rado odazvao fotografiranju i razgovoru sa štićenicima.

- Hvala organizatorima akcije, ne treba ni trošiti riječi koliko je u današnje vrijeme svaka pomoć dobrodošla – kazala je voditeljica 'MoSt-a' Đordana Barbarić.

Najviše hrane prikupili su članovi Taekwondo kluba Marjan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Drago nam je da i mi možemo sudjelovati u ovakvim akcijama, pogotovo što su se u velikom broju uključili i mladi iz našega kluba. Oni su naša budućnost, kod njih je potrebno razvijati osjećaj za društveno koristan angažman – kazala je Lucija Zaninović.

U udruzi 'MoSt' posebno su se obradovali donaciji sportske opreme iz Hajduka, koja će im poslužiti za opremanje Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.

- Sudjelovali smo na više turnira i prvenstava, a posebno smo ponosni na sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao jedna od 45 svjetskih reprezentacija beskućnika – kazao je izbornik reprezentacije Dado Lelas.

U ime igrača Hajduka dokapetan Goran Jozinović najavio je nove akcije.

- Mi se rado odazivamo ovakvim akcijama i pozivam organizatore, splitske sportske novinare da nam se jave i ubuduće. Siguran sam da ćemo se odazvati u još većem broju, jer to je najmanje što možemo napraviti za one kojima je naša pomoć potrebna.

Ovo nije prva, a ni zadnja akcija HZSN – sekcija Split.

- Do sada smo organizirali akciju 'Igračka za osmijeh', u kojoj smo prikupili i podijelili preko 3000 igračaka za djecu, organizirali smo i nekoliko vrlo uspjelih akcija darivanja krvi i sad nastavljamo dalje. Uskoro će uslijediti i nove akcije, prva već u četvrtak, kada ćemo, zajedno s nogometnim reprezentativcima Pletikosom, Subašićem, Kalinićem posjetiti Dječji odjel KBC-a Split, te im donirati igračke – kazao je predsjednik HZSN-a sekcije Split Tomislav Gabelić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu