Obavijesti

Sport

Komentari 0

Veliko srce novinara i sportaša i tone hrane za beskućnike...

Veliko srce novinara i sportaša i tone hrane za beskućnike...
1

U prvoj akciji ''Tona hrane za splitske beskućnike'' skupili smo preko tonu hrane, a svake godine donacije su rasle. Ove godine donacije su premašile sva naša očekivanja, rekli su splitski novinari

VIDEO

Petu godinu za redom grupa splitskih sportskih novinara '4 N' organizirala je i provela humanitarnu akciju 'Tona hrane za splitske beskućnike', tijekom koje je skupljena velika količina hrane i higijenskih potrepština za potrebe Udruge 'MoST', koja se brine o splitskim beskućnicima i korisnicima Socijalne samoposluge.

Splitski novinarski humanitarci i ove su godine u pomoć pozvali splitske klubove i sportaše, koji su se odazvali u velikom broju, pa su tako HNK Hajduk, TK Marjan, RNK Split, NK Adriatic, Splitski klub Olimpijaca, ali i Blanka Vlašić, sestre Ana i Lucija Zaninović, Nikola Vujčić, Mario Pašalić, 'Kamp rukometnih vratara', Turnir 'Četiri kafića'... donacijama podržali akciju, a tvrtka 'Tommy' je na cjelokupni iznos donirala dodatne količine hrane.

Pogledajte video

Splitski sportaši i novinari u humanitarnoj misiji: Donirali kamione hrane za beskućnike i socijalnu samoposlugu! Bravo dečki! Reporter: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on Tuesday, December 13, 2016

Donirana hrana i higijenske potrepštine uručeni su štićenicima 'MoST-a' na stadionu Poljud, a razmjeri ovogodišnje akcije bit će poznati za nekoliko dana, kad se prebroje i popišu sve količine. No i na prvi pogled je jasno da su i ove godine splitski humanitarci i ljudi dobre volje bili širokog srca.

- Prijateljstvo splitskih sportskih novinara i sportaša s Udrugom 'MoSt' traje već dugi niz godina, a njihove donacije pomažu najpotrebitijima, splitskim beskućnicima i korisnicima Socijalne samoposluge. Teško je riječima opisati kolika je ovo donacija, možda je najbolje reći da će količina donirane hrane sigurno potrajati nekoliko mjeseci. Od srca im hvala na svemu što čine - kazao je Dado Lelas iz Udruge 'MoSt'.

U ime Hajduka akciju je podržao Nikola Vlašić, čija je sestra Blanka od prvoga dana uključena u donacije, no nije se mogla pojaviti zbog unaprijed planiranih obaveza.

- Hajduk je uvijek tu kad treba pomoći, tu su i ostali sportaši, mi se uvijek spremno odazivamo svakoj akciji. Ponosan sam što je moja sestra također dio ove akcije od prvoga dana, te da i ona osobno svake godine pomaže najpotrebitijima - kazao je Nikola.

Iako akcija nosi naziv 'Tona hrane za splitske beskućnike', prikupljene količine davno su premašile tu brojku.

- Prvu akciju nazvali smo 'Tona hrane za splitske beskućnike' jer smo se nadali da ćemo skupiti upravo toliko robe. Već prve godine premašili smo očekivanja i od tada svake godine bilježimo rekordne donacije. Nekad se hrana donosila u vrećicama, a danas u kombijima i kamionima - kazao je ispred '4 N' Tomislav Gabelić i dodao:

- Za prvu akciju smo kucali na vrata klubova i sportaša, danas se oni i sami javljaju i nude pomoć. Nama su sve donacije jednako vrijedne, a posebno nas dirne u srce kad se pojavi baka koja od skromne mirovine odvoji par kuna i kupi paštetu ili konzervu, jer nema za više. Hvala svima, a ovoga puta posebno tvrtki 'Tommy' koja je prepoznala ovo što radimo, te dodatnom količinom hrane podržala akciju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska