Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sportske igre mladih: Svi će doći opet, nije bitno tko je prvi

Sportske igre mladih: Svi će doći opet, nije bitno tko je prvi
1

U trećoj smjeni INA Sportskih igara mladih sastali su se regionalni pobjednici u stolnom tenisu, tenisu, badmintonu i najpopularnijem sportu malom nogometu

VIDEO

Njih 300-ak tijekom tjedna natjecali su se za titulu najboljeg na INA Sportskim igrama mladih.

I cure obožavaju mali nogomet

Poznato je kako su Hrvati veliki ljubitelji dobrog nogometa i nesumnjivo je kako su tu ljubav prenijeli i na mlađe generacije. Već godinama, na INA Sportskim igrama mladih, upravo ovaj sport bilježi najveći broj prijavljenih i veliku konkurenciju, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. U kategoriji 1993. i mlađe cure su dokazale kako se ravnopravno mogu nositi s dečkima na terenu.

 U jakoj ženskoj konkurenciji, zlato je otišlo u Križevce ekipi „Extra tim“. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŽNK Rijeka, dok je bronca ostala u Splitu kod ekipe simpatičnog naziva „Divlje mačke“. Nagrada za najbolju igračicu otišla je u ruke igračice ŽNK Rijeka, LEANI ZANDONA koja nogomet trenira osam godina, a ovo joj je drugi nastup na Igrama. Kako kaže, u početku je bilo problema naći klub te je trenirala s dečkima no s vremenom je došla u ŽNK Rijeka.

- Iako kod nas u Hrvatskoj ženski nogomet još uvijek nije dovoljno razvijen i nemamo uvjete kao u drugim zemljama, onaj tko voli nogomet to prihvaća i trudi se biti što bolji - kazala je Leana.

Trećom srećom do pobjede

Veliki je broj ekipa koje godinama pokušavaju doći do finala u Splitu. Primjer takve ekipe su „Međimurski mali dečki“ iz Čakovca koji su u Split, ove godine došli, kao predstavnici regije Istok. Njihov voditelj Zoran Đokić naglašava kako je ovo treća godina kako nastupaju na Sportskim igrama mladih pokušavajući doći do finala. I ne samo da su došli do finala, nego se doma vraćaju s osvojenom zlatnom medaljom u konkurenciji 2000. i mlađi. Godinama već treniraju i pripremaju se te kako sami kažu presretni su zbog pobjede. - Svojom igrom mi smo rezervirali zlato - kažu dečki koji su, uz sport, uživali i u obilasku Splita. Osim malim nogometom dečki se bave i drugim sportovima kao što su plivanje, atletika, košarka te je nesumnjivo kako je među ovim desetogodišnjacima kriju veliki talenti. U Splitu su imali priliku posjetiti i Poljud te zaigrati nogomet s Hajdukovim najmlađim igračima što će, kako kažu, ostati u lijepom sjećanju.

U istoj dobnoj kategoriji, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK Kvarner iz Matulja, dok je treće mjesto osvojila ekipa Stars iz Splita. U srednjoj kategoriji INA Sportskih igara mladih, 1996. i mlađi najbolja ekipa je „MNK Pletionica Ivković“ iz Splita, u kojoj igra i najbolji igrač u svojoj kategoriji LUKA GRUBIŠIĆ. Srebro je otišlo u Slavonski Brod, ekipi „Radio Slavonija“.

U kategoriji, 1993. i mlađi prvo mjesto osvojila je ekipa iz Čakovca „CAFFE BAR K2“. Drugo mjesto pripalo je „Spartancima“ iz Benkovca, a treće „Obali Slonovače“ iz Zagreba. Najboljim igračem proglašen je LUKA BOBIČANEC iz Čakovca.

Nove nade stolnog tenisa i tenisa

U ženskoj kategoriji 1993. i mlađe u stolnom tenisu, Nadana Gavranović iz Splita se pobrinula da zlato ostane na domaćem terenu dok je drugo mjesto pripalo Luciji Mamić iz Svete Nedelje. U stolnom tenisu, u najstarijoj kategoriji 1993. i mlađi bio je uspješan i Vanja Lopušinsky iz Splita koji je također osvojio zlato. U jakoj konkurenciji pobijedio je Duška Morića iz Crikvenice. Brončanu medalju i treće mjesto u svojoj kategoriji osvojio je Robert Lehkec iz Čakovca.

U najmlađoj kategoriji, 2000. i mlađi Rafaela Slišković iz Splita u ženskoj i Kristijan Bilošević u muškoj osvojili su treće mjesto. Ivan Vidaković, u kategoriji 1993. i mlađi, osvojio je srebro.

U najmlađoj kategoriji, u tenisu najuspješniji je bio Bruno Sušak iz Zagreba, koji je bio oduševljen pobjedom.

- Ovo mi je najbolji dan u životu, osim kad upoznam neke cure. Dolazim sigurno i iduće godine. Moram doći jer mi je odlično - kazao je uzbuđeno naš pobjednik.

Drugo mjesto osvojio je Ivan Karlo Ban iz Ogulina dok je treće mjesto pripalo Kristijanu Biloševiću iz Splita. U istoj dobnoj kategoriji kod cura najbolja je bila Tamara Lužija iz Zagreba koja je u finalnom meču pobijedila Doris Ptiček iz Varaždina. Treće mjesto pripalo je Rafaeli Slišković iz Splita.

Sve je spremno za Međunarodne dane

Idući tjedan, tijekom Stars Međunarodnih dana Sportskih igara mladih u Splitu će boraviti djeca iz Bosne i Hercegovine, Estonije, Makedonije, Mađarske, Crne Gore i domaće ekipe iz Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu