Obavijesti

Sport

Komentari 124

Srbi i Makedonci na Maksimiru, u Split dolaze Škotska i Belgija

Srbi i Makedonci na Maksimiru, u Split dolaze Škotska i Belgija
1

IO HNS-a svojedobno je odlučio da će protivnik iz druge i pete jakosne skupine gostovati na Maksimiru. Očekuje se zabrana gostujućih navijača na Hrvatska-Srbija

VIDEO

Iako je do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu preostalo više od godinu dana, načelno se već znaju hrvatski gradovi domaćini koji će ugostiti pet reprezentacija iz skupine A.

Izvršni Odbor HNS-a još prije je neformalno odlučio da će hrvatska reprezentacija utakmice protiv najbolje i četvrto rangiranog suparnika igrati u Zagrebu, na Poljudu će gostovati momčadi iz treće i pete jakosne skupine, dok će Osijek dobiti utakmicu s najslabije rangiranom reprezentacijom. No, Zorislav Srebrić taj dogovor uzima s rezervom.

- Nije to nimalo sigurno, još će se raspravljati, ovisno i o kalendaru odigravanja susreta - rekao je za Sportske novosti.

U prijevodu na Maksimiru će gostovati reprezentacije s Balkana - Srbija i Makedonija, Poljud će ugostiti Škotsku i Belgiju, a u Gradskom vrtu po drugi put će zaigrati reprezentacija Walesa.

Odmah po završetku ždrijeba postavilo se pitanje sigurnosti i organizacije utakmice sa Srbijom. 

- Ne, prerano je, delegacija Srpskog saveza nije raspoložena za tu temu - rekao je glavni tajnik Zorislav Srebrić, prenose Sportske novosti.

Uefa i HNS će vjerojatno biti za opciju zabrane gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu kako bi se pod svaku cijenu spriječili navijački i politički incidenti. Takva praksa bila je i u kvalifikacijama za Euro 2000. no, navijačke skupine se potajno nadaju da će se ulaskom Hrvatske u EU 2013. osigurati uvjeti koji bi jamčili gostujućim 'drukerima' sigurnost.

Grobari i Delije bez obzira na zabranu planiraju dolazak u Zagreb

Na gostovanje u hrvatskoj prijestolnici čekamo dva desetljeća i možete si zamisliti kako nas je razveselilo da smo u skupini s Hrvatima, najavio je jedan od vođa Grobara za slovenski Siol.net pohod na Zagreb.

Najžešći navijača Partizana namjeravaju doći u Zagreb pod svaku cijenu, bez obzira na vjerojatnu zabranu ulaska u zemlju.

- Ne postoji sila koja bi nas spriječila da tog dana ne budemo u Zagrebu. Uvjeren sam da će doći i Delije te svi oni koji nose Srbiju u srcu - stoji u izjavi.

Istog su mišljenja i hrvatske navijače skupine - Bad Blue Boysi, Torcida, Armada i Kohorta koji planiraju odlazak u Beograd u vlastitom aranžmanu bez obzira nas odluku HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica