Obavijesti

Sport

Komentari 10

Srbija gradi već treću atletsku dvoranu, mi nemamo ni jednu

Srbija gradi već treću atletsku dvoranu, mi nemamo ni jednu
5

Nakon raspada bivše države Srbija ima samo jednu olimpijsku medalju u atletici i gradi treću atletsku dvoranu. Hrvatska ima pet olimpijskih medalja, ali nema niti jednu atletsku dvoranu

VIDEO

Premda su hrvatski atletičari od proglašenja neovisnosti osvojili pet medalja na olimpijskim igrama, pri čemu tri zlata, a srpski atletičari samo jednu broncu, u Srbiji će tijekom 2017. godine biti izgrađena i treća atletska dvorana.

Nakon Beograda i Novog Sada dvoranu će dobiti i Ćuprija. 'Grad atletike', kako zovu Ćupriju, već ima atletski stadion, a sada će izgraditi i dvoranu, te pomoćni stadion koji će činiti veliki atletski kompleks.

Dvorana će nositi ime "Aleksandar Petrović", po poznatom treneru koji je stvorio niz odličnih atletičara među kojima je bila i Vera Niokolić, dvostruka europska prvakinja na 800 metara.

U ožujku prošle godine u Beogradu je otvorena atletska dvorana sa 1,500 mjesta. Za izgradnju dvorane na Banjici ministarstvo odbrane je dalo zemljište na korištenje, a izgradnju je financiralo ministarstvo omladine i sporta s pet milijuna eura.

Dvorana je multifunkcionalna, a objekt koji se prostire na više od 7.000 kvadrata omogućava izvođenje treninga i natjecanja u trkačkim, ali i tehničkim disciplinama, a prilagođena je i osobama sa invaliditetom. Dvorana ima medicinski centar, konferencijsku dvoranu, urede za srpski atletski savez, te druge prateće sadržaje.

Dodajmo kako i Novi Sad od siječnja 2012. ima i atletsku dvoranu. Na Novosadskom sajmu je preuređena jedna od dvorana ukupne površine 4.300 kvadratnih metara. Postavljene su tartan podloge za atletsko trkalište, zaletišta za skok u dalj, vis i skok s motkom, kao i bacalište.

U prethodne dvije godine u Srbiji je izgrađen i atletski stadion u Kruševcu, dok je u Smederevskoj palanci uređena atletska staza na Gradskom stadionu. Ove godine se očekuje i otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru vrijednog milijun eura.

Nakon raspada bivše države Srbija ima samo jednu olimpijsku medalju u atletici. Ivana Španović je u Rio de Janeiru osvojila broncu u skoku u dalj. Hrvatski atletičari su nakon proglašenja neovisnosti osvojili pet olimpijskih medalja - tri zlata, te po jedno srebro i broncu.

Sandra Perković je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska iz Londona i Rio de Janeira, Sara Kolak je u Riju osvojila zlato u bacanju koplja, dok je Blanka Vlašić u skoku u vis osvojila srebro u Pekingu, te broncu u Rio de Janeiru. Nažalost, Hrvatska još uvijek nema niti jednu atletsku dvoranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe