Obavijesti

Sport

Komentari 2

Stepančić: Bilo je lakše no što smo mislili, ali moram biti bolji

Stepančić: Bilo je lakše no što smo mislili, ali moram biti bolji
1

Trebat će nas 4-5 raspoloženih vanjskih, malo smo se danas opustili, iako smo bili bolji nego ranije. Trebamo protiv Nijemaca igrati puno bolju obranu, kaže Luka Stepančić

VIDEO

U najavi utakmice sa Čileom svi su pričali kako to neće biti lak posao, no i isto tako da će se izbornik držati svog plana da odmara najumornije igrače bez obzira na rezultat. I sam Luka Stepančić tvrdi da je očekivao težu utakmicu.

- Nadali smo se ovakvoj utakmici, bili smo jako oprezni s obzirom da je Čile dobio Bjelorusiju. Mučili su i Nijemce, lakše od očekivanog je ovo bilo. Izbornik na poluvremenu nije bio zadovoljan. Ima stvari koje se mogu popraviti.

Vanjska linija potrebna je za rušenje Nijemaca.

- Trebat će nas 4-5 raspoloženih vanjskih, malo smo se danas opustili, iako smo bili bolji nego ranije. Trebamo protiv Nijemaca igrati puno bolju obranu - kaže igrač PSG-a.

On zna da može i mora bolje.

- Bio sam dosta samokritičan, nije to bilo ono što mogu pružiti, ova ekipa može dobiti puno više od mene.

O kalkulacijama, kao i izbornik, ne razmišlja.

- Ne možemo razmišljati na taj način, čujemo šuškanja, ne znam kako neka ekipa može ići tako u utakmicu da izgubi.

Bjelorusi su nam pokazali kako protiv Njemačke.

- Nisu razbili Bjeloruse, pokazali su nam kako treba protiv njih. Imaju fenomenalnu obranu, ali brzim rukometom kakvog bi mi htjeli igrati pokazali smo da možemo.

Lovro Jotić odigrao je svoju najbolju utakmicu u reprezentaciji. U drugom poluvremenu bio je odličan.

- Ubila me želja za igrom, pa sam bio lošiji u početku. Kasnije se to otvorilo.

Tin Kontrec tvrdi da nema lagane utakmice.

- Nema, danas smo takvu očekivali. Ozbiljnije smo shvatili njih nego Saudijce te ih uvjerljivo pobijedili.

Luka Šebetić zabio je samo jedan gol, od njega se očekivalo više ovoga puta.

- Dobro je što smo pobijedili s velikom razlikom. Oni igraju onako malo nekonvencionalno u obrani, no mi smo ostali koncentrirani do samog kraja.

Najbolji naš strijelac bio je Lovro Mihić s osam golova.

- Ne bih baš rekao da je ovo bio trening. Ovo je bila jedna utakmica u kojoj smo morali pokazati visoku motiviranost i karakter. Dobro smo trčali i mislim da je u obrani bilo dosta dobro. Glavni cilj koji smo imali je bio da se naših nekoliko glavnih igrača odmori da budu puni snage i spremni za utakmicu protiv Njemačke i mislim da smo u tome uspjeli. Sada se možemo mirno spremati za sljedeću utakmicu. Protiv Njemačke ćemo igrati ‘finale’ naše skupine. Adut im je obrana uz brzu kontru i polukontru s vrhunskim krilima tako da znamo što rade. Moramo se dobro pripremiti videoanalizom i dati sve od sebe.

Ranjeni Domagoj Duvnjak mogao se odmoriti gledajući mlade igrače kako razbijaju Čile.

- Dobro je sve danas izgledalo. Bitno je bilo da krenemo u utakmicu jako agresivno, s velikom željom i motivom a to su dečki i napravili i ja im čestitam. Nas trojica smo odmorili, a drugi su dobili šansu koju su super iskoristili. Protiv Njemačke nas sigurno očekuje jedna teška utakmica, ali mi smo spremni. Oni igraju stvarno dobar rukomet. Prošle godine su osvojili Europsko prvenstvo, na Olimpijskim igrama su bili treći. Odlična ekipa koja je stvarno kompaktna u obrani. Igraju 6-0 obranu s brzim krilima i morat ćemo se dobro pripremiti. Sutra ćemo pogledati video i to je to, idemo jednostavno pobijediti tu utakmicu i u osminu finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...