Obavijesti

Sport

Komentari 7

Stepančić: Iduće godine smo domaćin i moramo uzeti zlato

Stepančić: Iduće godine smo domaćin i moramo uzeti zlato
1

Nama su uvijek teške utakmice u kojima igramo protiv momčadi koja je autsajder. Mi volimo velike utakmice, ali često imamo problema s 'malim' momčadima, iskren je bio desni vanjski Kauboja Luka Stepančić

VIDEO

Hrvatska večeras igra četvrtu utakmicu grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva protiv autsajdera Čilea. Kauboji nakon tri utakmice imaju tri pobjede i sve vodi k tome da će se protiv Njemačke boriti za prvo mjesto skupine C. Povodom "finala skupine" u petak, ali i večerašnje utakmice s Čileom, naš desni vanjski Luka Stepančić dao je intervju za službenu stranicu SP-a u Francuskoj.

Tri utakmice, tri pobjede. Može li Hrvatska biti zadovoljna startom na Svjetskom prvenstvu?

- Da, imamo šest bodova iako nismo dobro igrali prva poluvremena ni na jednoj utakmici. Ali mi smo nešto poput dizel motora, treba nam malo vremena da se zagrijemo i dostignemo punu brzinu. No, onda smo u naletu. Imamo samopouzdanja nakon prve tri utakmice.

Očekujete li "finale skupine" protiv Njemačke u petak?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sretni smo što smo ostvarili prvi cilj, a to je da imamo priliku boriti se za prvo mjesto. No, prvo moramo pobijediti Čile. Nama su uvijek teške utakmice u kojima igramo protiv momčadi koja je autsajder. Mi volimo velike utakmice, ali često imamo problema s 'malim' momčadima. Susret s Njemačkom je top utakmica i šanse su 50-50. Znamo da se Njemačka bori 60 minuta pa čak i onda kada je već riješila utakmicu.

Ako završite prvi u skupini C igrat ćete osminu finala u Parizu. Vrlo kraća ruta od odlaska u Montpellier.

- Nisam to gledao iz te perspektive, ali u pravu ste. Ja sam razmišljao o lakšim protivnicima u prvoj rundi nokaut faze i povratku u svoj grad (Pariz).

Od ljeta živite u Parizu i igrate za PSG. Koliko je velik i važan bio vaš korak iz Zagreba u PSG u razvoju vaše karijere?

- Uvijek je veliki korak kada vas dovede klub koji je među top 3 na svijetu. Bilo mi je bitno da me trener Noka Serdarušić želi i da računa na mene. To je bila, i još uvijek je, velika prilika za mene. U tom klubu je više od deset igrača svjetske klase od kojih mogu učiti. Stvarno sjajno.

Može se dogoditi da čak četiri utakmice igrate u Parizu.

- Da, to bi značilo da ćemo ući u polufinale. Bio bi to sjajan rezultat za našu mladu momčad i naš cilj. Petak će biti ključan dan za sve u bližoj budućnosti.

Kada bi morali birati, protiv kojeg suigrača bi voljeli igrati u finalu Svjetskog prvestva u Parizu? Nikole Karabatića, Mikkela Hansean ili Uwea Gensheimera?

- Ako dođemo toliko daleko stvarno mi je svejedno s kim ćemo igrati. Finale je finale. Ali prvo igramo s Čileom u srijedu, a nakon toga još dosta utakmica. Dug je put do finala, a ja sam navikao ići korak po korak.

Što bi dobar rezultat u Francuskoj značio za domaćina Eura 2018?

- Imamo plan za našu pomlađenu momčad. Nakon Eura u Poljskoj i Olimpijskih igara u Riju odredili smo koji su igrači dobri za nas. Svjetsko prvenstvo u Francuskoj je posljednji dio slagalice. Mi se želimo i moramo boriti za zlato iduće godine, svi očekuju od nas da pobijedimo na Euru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka