Obavijesti

Sport

Komentari 28

Stigao je Joan: Bienvenido a la kašeta brokava, senor Carrillo

Stigao je Joan: Bienvenido a la kašeta brokava, senor Carrillo
1

Novi trener Joan Carillo potpisao je ugovor na svega šest mjeseci, što bi mogao biti jasan znak da ga uprava ne vidi kao dugoročno i spasonosno rješenje za klub

VIDEO

Da je novog trenera Hajduka Joana Carrilla dočekao transparent na Poljudu, na njemu bi najvjerojatnije pisalo: “Joan Carrillo - bienvenida en una caja de clavos”, kao podsjetnik da dolazi u “kašetu brokava”, u kojoj se teško snalaze domaći, a kamoli strani treneri. Povijest nas uči da na Poljudu dublji trag nisu uspjeli ostaviti Česi, Mađari, Bugari, pa ni Talijan, Slovenac..., a veliko je pitanje i što nam to novoga može ponuditi Španjolac Carrillo?

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:12

Najveće uspjehe u povijesti Hajduka potpisuju domaći treneri, od Luke Kaliterne i Slavka Luštice, preko Tomislava Ivića i Stanka Poklepovića, do Ivana Katalinića. I to uglavnom s domaćim igračima. Nikad stranac na klupi Hajduka nije osvojio trofej, pa opet, čelnici Hajduka su nakon Slovenca Marijana Pušnika na klupu doveli Španjolca Joana Carrilla, a i svi njegovi protukandidati bili su stranci, baš kao i tri asistenta koji će s njim raditi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prati Hajduk od ljeta

- Ponosan sam što sam došao u klub s velikom poviješću. Mislim da je ovo najbolja momčad u Hrvatskoj. Ovo je velika prilika u mojoj karijeri i znam što je cilj prve momčadi i kluba. Znam kakva je važnost navijača, znam za Torcidu, ali sad se moram posvetiti igračima. Ljetos sam razgovarao s Brancom i tad sam počeo pratiti klub i ligu - rekao je Carillo.

U dugoj i bogatoj povijesti Hajduka bliži se stota smjena na užarenoj klupi, na kojoj je prije Carrilla sjedio 71 trener, od čega 21 stranac. I niti jedan nije ostavio dublji trag, a kamoli osvojio trofej.

Istine radi, većina stranaca radila je u Hajduku u prvim godinama njegova postojanja, ali u novije vrijeme u pomoć su pozivali Bugare Ivana Vucova i Krasimira Balakova, Talijana Edoarda Reju i Slovenca Marijana Pušnika. I ništa. A statistika je gotovo jednako porazna i ako se pojam “strani” proširi i na trenere “sa strane”, odnosno one koji tad nisu bili stranci, ali nisu ni prošli Hajdukovu školu kao igrači, treneri u omladinskoj školi, ili uopće nisu iz Splita.

Od 18 prvenstava, 15 kupova i 6 superkupova, koliko ih je u povijesti osvojio Hajduk, “domaći” treneri potpisuju čak 17 prvenstava, 12 kupova i 5 superkupova. Jedino prvenstvo koje nije osvojio domaći trener, ono je iz daleke 1954/55., koje potpisuje Aleksandar Tomašević. Glavne zamjerke stranim trenerima su da ne poznaju specifičan mentalitet, igrače i ligu, te da brzo “dignu sidro”, kao Reja i Balakov. Pa kad je tako, zašto čelnici Hajduka inzistiraju na strancima? Odgovor je prilično jednostavan. Zato što su i oni ‘stranci’, odnosno ‘sa strane’, pa im je to normalno. Više im vjeruju, a koliko je to pametno, pokazat će vrijeme. No dosadašnja iskustva im baš i ne idu u prilog...

Carillo tvrdi da se pripremao za novi posao.

Razgovor s igračima

- Pogledao sam četrdesetak utakmica Hajduka, a znam i sve igrače - rekao je Španjolac te se unaprijed ispričao.

- Gledajte, moj izgovor vjerojatno nije dobar, ali ću vam nabrojiti. Golman Karisić, Kostić, Blašik, Jefferson, Meoja... Jako mi se sviđa Hajdukova momčad - rekao je Carillo.

Naravno, novog trenera dočekalo je pitanje kako podignuti momčad koja je porazu u Kupu protiv Splita pridodala i poraz u Koprivnici.

- Ne zanima me prošlost, samo sadašnjost i budućnost. Razgovarat ću s igračima, moraju prihvatiti moje ideje. Hajduk ima jako mladu momčad i to me veseli. Radio sam u Espanyolu, koji se također oslanja na igrače iz vlastite škole - kaže Carillo.

Kako su do kraja prvog dijela ostala dva kola, pitalo se i o pojačanjima. No sportski direktor Branco bio je nedvosmislen. Pojačanja - nema.

- Ako i netko ode, naš prvi cilj je pronaći igraču u B momčadi Hajduka i omladinskoj školi, to će biti prioritet.

'Caja de Clavos'

Hajduk je doveo novog trenera, no ostaje nejasno nekoliko stvari. U sezoni u kojoj Hajduk, ako ćemo realno, ne može ni do jednog trofeja, ugovor sa španjolskim trenerom potpisali su na šest mjeseci?! Naravno da se postavlja pitanje, zašto, ako doista vjeruju da je Carillo pravi izbor, nisu potpisali ugovor, kao primjerice s Pušnikom, na dvije godine?!

Španjolac je, na prvi dojam, vrlo ambiciozan, no situacija u koju se našao sve je samo ne dobra. Imaju Dalmatinci izraz i za takvu situaciju, kao naslov nagrađivane drame Elvisa Bošnjaka - “Kašeta brokava”. Prevedeno na španjolski - “Caja de Clavos”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram