Obavijesti

Sport

Komentari 23

Stigli su nam sudački sprejevi: Hoće li i suđenje sad biti bolje?

Stigli su nam sudački sprejevi: Hoće li i suđenje sad biti bolje?
1

Sudački sprej ne može se smatrati posljednjim krikom mode u nogometnom suđenju, pokraj gol-tehnologije i videopomoćnika. No HNL ga je uveo tek za prvo proljetno kolo

VIDEO

Prvo ovogodišnje kolo MAXtv Prve lige donijelo nam je jednu novinu u suđenju - čuvene sprejeve čiji prah nestaje za 30-ak sekundi, a koriste se za označavanje mjesta s kojeg se izvodi slobodnjak ili za liniju na kojoj treba stajati živi zid. Iako se u nogometu na visokoj razini koriste još od Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., naša sudačka organizacija nije žurila s njihovim uvođenjem.

Jedna bočica spreja stoji desetak eura, prevedeno - oko 1000 eura za cijelu sezonu. S obzirom na to da Uefa dodjeljuje HNS-u nemala sredstva za razvoj suđenja, nejasno je zašto sprejevi nisu uvedeni i ranije. Argentinci ga u svom prvenstvu koriste još od 2010. godine.

Možda se odgovor na gore spomenuto pitanje može primijeniti i na problem nesudjelovanja hrvatskih sudaca na velikim natjecanjima, dok naši susjedi Slovenci, Mađari i Srbi imaju svoje djelitelje pravde. Sprej je sada došao, hoće li s njim i suđenje biti bolje? Pa, teško će donijeti revoluciju u naš nogomet.

Gotovo svako kolo naše se suce proziva zbog manjih ili većih grešaka koje bitno odlučuju na ishod utakmice. Suđenje, dakako, nije glavni problem hrvatskog nogometa koji je obilježen podjelama, ali bez kvalitetnih kadrova sa zviždaljkom situacija će se teško poboljšati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića